ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Για τρία χρόνια μου απαγόρευαν να δω άλλα παιδιά»

Κιβωτός του Κόσμου: «Για τρία χρόνια μου απαγόρευαν να δω άλλα παιδιά»

Για διάστημα τριων ετών δεν άφηναν τρόφιμο στην «Κιβωτό του Κόσμου» να έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά ακόμα και με τα αδέρφια της

Τις πολύ δύσκολες στιγμές που βίωσε στην «Κιβωτό του Κόσμου» περιέγραψε η Ευγενία που έζησε μέχρι τα 18 της σε δομή στη Χίο όταν και την έδιωξαν επειδή είχε κάνει άμβλωση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η νεαρή κοπέλα θυμάται ότι την χώρισαν από τα αδέρφια της επειδή είχε σχέση με τρόφιμο της δομής: «Έμενα μαζί με τα τέσσερα αδέρφια μου στη δομή στην οδό Αλικαρνασσού. Τότε μπορούσα να προσέχω και τον μικρό μου αδερφό. Όμως μας πήγανε όλα τα αδέρδια στα Γιάννενα κι εμένα στη Χίο επειδή είχα σχέση με τρόφιμο της δομής».

Όπως δήλωσε η τιμωρία της ήταν ένας είδος γενικής απομόνωσης και εξήγησε ότι δεν την άφηναν να τρώει μαζί με τα άλλα παιδιά και να μην βγαίνει έξω μαζί τους. Μάλιστα όλο αυτό κράτησε για 3 χρόνια: «Έκανα το δικό μου πρόγραμμα, μόνη μου» είπε χαρακτηριστικά και της είχαν διακόψει την επαφή ακόμα και με τα ίδια της τα αδέρφια. «Όταν λέγαμε ότι θέλουμε να μιλήσουμε σε εισαγγελέα, είχε πει πως θα αλλάξουν τα πράγματα όμως έμεινα τα ίδια και χειρότερα», πρόσθεσε.

Ακόμα και όταν βγήκε από την «Κιβωτό» η Ευγενία δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με έναν εκ των αδερφών της: «Μου είπαν ότι όποιο παιδί βγάινει από την Κιβωτό δεν μπορεί να έχει επικοινωνία με τους μέσα. Έχουν καταφέρει να μας κάνουν εχθρούς».

Άλλου είδους τιμωρία όπως είπε ήταν και το κλείδωμα στην τουαλέτα για πολλές ώρες, μέχρι τα παιδιά να απολογηθούν: «Μας κλειδώνανε μέσα στην τουαλέτα επειδή δεν λέγαμε συγγνώμη. Έχει τύχει να κάτσω από το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα επειδή δεν έλεγα συγγνώμη».

Όσον αφορά τις καθημερινές «δουλειές» που είχαν τα παιδιά στις δομές, όπως είπε η Ευγενία, αυτές περιλάμβαναν μάζεμα κουκουναρίων και φύλλων μέσα στον ήλιο. «Ήταν καθημερινή εργασία από την ηλικία ακόμα και 10 ετών. Διαρκούσαν πάνω από 2-3 ώρες», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την εγκυμοσύνη της και ύστερα την έκτρωση την οποία έκανε, είπε ότι οι άνθρωποι της «Κιβωτού» κράτησαν αυστηρή στάση: «Μου είπαν αν κρατήσεις το παιδί θα είμαστε μαζί ,αν όχι δεν θα σε στηρίξουμε. Μου λέγανε μπορούμε να το κρατήσουμε εμείς και είπα ''όχι ευχαριστώ δεν θέλω καθόλου''. 'Ηθελα να φτιάξω τη ζωή μου και έκανα την έκτρωση με εισαγγελική απόφαση. Ήθελα να φύγω από εκεί»

Έτσι την ημέρα που ενηλικιώθηκε, η Ευγενία βρέθηκε αυτομάτων εκτός δομής: «Την ημέρα των γενεθλίων μου όταν έγινα 18, είχα τις βαλίτσες έξω από το σπίτι και λένε ''Χρόνια πολλά, μπορείς να φύγεις τώρα''. Όμως εγώ δεν είχα κάποιον για να πάω, ούτε χρήματα αλλά αυτοί έλεγαν τόσο χαμό ''έκανες μας έχεις αναστατώσει τόσο κι έτσι έκανα κι έφυγα''».

Τέλος για τα όσα καταγγέλονται για τον Πατέρα Αντώνιο ανέφερε τα εξής: «Έχω πολύ καλή γνώμη για τον πάτερ. Δεν έχω δει κάτι από αυτά που αναφέρονται, έχω πέσει από τα σύννεφα. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε όλα αυτά τα παιδιά να βγουν με το πρόσωπο τους και να πουν την αλήθεια».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Σύροι γονείς ξεσπούν για την Κιβωτό: «Αφήστε μας να δούμε τα παιδιά»

Κιβωτός του Κόσμου: Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα

Κιβωτός του Κόσμου: «Είχαν βάλει τον αδερφό μου μέσα σε ντουλάπι»