ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο από τις αγωνιώδεις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του αστυνομικού

Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο από τις αγωνιώδεις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του αστυνομικού

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη για να σώσουν τη ζωή του άτυχου Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου που καταπλακώθηκε από συντρίμμια στον Πειραιά.

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά επί της οδού Νεωρίων, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 31χρονος αστυνομικός όταν καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια.

Σε βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το STAR, διακρίνονται οι πυροσβέστες προσπαθούσαν για ώρα να απεγκλωβίσουν τον άτυχο Αγαθάγγελο, ωστόσο όταν το κατάφεραν ήταν πια αργά.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, παντού υπήρχε σκόνη, ενώ τα συντρίμμια του σπιτιού έφτασαν στον δρόμο και καταπλάκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν στους πυροσβέστες ότι μέσα στο φορτηγό πήδηξε για να σωθεί ένας άνδρας. Αυτός ήταν ο Αγαθάγγελος, ο νεαρός αστυνομικός. Τότε, ένας σκαρφάλωσε στο φορτηγό, όπως και οι συνάδελφοί του, ενώ άνδρες και γυναίκες του ΕΚΑΒ έτρεξαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους υπόλοιπους τραυματίες.

Λίγα λεπτά μετά, οι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τον Αγαθάγγελο μέσα στην καρότσα του φορτηγού και με ένα τρυπάνι προσπάθησαν να σπάσουν το τσιμέντο για να τον απεγκλωβίσουν.

Πατέρας 31χρονου: «Ήταν ένας άγγελος, όπως το όνομά του»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού δεν μπορεί να πιστέψει τον χαμό του γιου του. Όπως λέει, ο γιος του ήταν ένας άγγελος, όπως και το όνομά του. Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είπε ότι ο 31χρονος «Είχε όνειρο να φύγει από το χωριό, να πάει στην αστυνομία, να κάνει οικογένεια, να ζήσει μια όμορφη ζωή».

Όπως είπε, γνώριζε ότι ο γιος του δούλευε σε μία οικοδομή για έξτρα εισόδημα, ωστόσο δεν γνώρισε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Του είχα μιλήσει την προηγούμενη ημέρα. Τον είχα ρωτήσει αν θα ανέβει με την αδελφή του για το Πάσχα. Τι να πω… ήταν ένας άγγελος, το χαμόγελό του, η ψυχή του, τι άλλο να σας πω», είπε εμφανώς συγκινημένος.

Ελεύθεροι οι οκτώ συλληφθέντες εργάτες - Κρατείται ο εργολάβος

Οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Ωστόσο, εξακολουθεί να κρατείται ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, που κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Ο ίδιος έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο, ενώ αναζητούνται και οι ιδιοκτήτες της διώροφης κατοικίας.

Παράλληλα, για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.