ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιώργος Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Συνάντηση και με τον Δημήτρη Τσιόδρα

Ο Γιώργος Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Συνάντηση και με τον Δημήτρη Τσιόδρα

Όλες οι σημερινές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου 

Συνάντηση με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος δύο μέρες πριν από την κοινή παρουσία με τον πρωθυπουργό σε δομές της Αρχιεπισκοπής.

Σήμερα την πύλη του αρχιεπισκοπικού μεγάρου πέρασε επίσης και ο Γιώργος Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο δήμαρχος Πειραιά.

Αναλυτικότερα, συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος. Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρύδης.

Κατόπιν, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Δημήτριος Τσιόδρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά της Εκκλησίας και υπογράμμισε ότι στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου η Εκκλησία με την προσφορά της συνέβαλε στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια με τον κ. Τσιόδρα με την ιδιότητα του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και του ευχήθηκε καλή δύναμη.

Το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κυρία Laurence Auer. Η Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και αναφέρθηκε στην καλή σχέση που είχε πάντοτε με τους Προκαθήμενους των ορθοδόξων Εκκλησιών, όπου υπηρέτησε ως Πρέσβης, ενώ έκανε λόγο και για τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στην παιδεία και την εκπαίδευση. Υπογράμμισε ότι είναι στην διάθεση του Αρχιεπισκόπου για οποιαδήποτε συνεργασία. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την Πρέσβη και την ευχαρίστησε για συνάντηση. Αναφέρθηκαν στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά στην Βοιωτία, αλλά και σε άλλα σημαντικά βυζαντινά μνημεία της χώρας.

Αμέσως μετά τον επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Τσίπρας, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ο Αρχιεπίσκοπος του ευχήθηκε καλή δύναμη.

Σχετικές ειδήσεις