ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση διαΝΕΟσις: Πιστός στον Θεό και δεμένος με την οικογένεια ο Έλληνας

Δημοσκόπηση διαΝΕΟσις: Πιστός στον Θεό και δεμένος με την οικογένεια ο Έλληνας

Βαθιά η πίστη του Έλληνα στον Θεό - Η έρευνα της διαΝΕΟσις αναδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός ανεξαρτήτως κομμάτων και ηλικίας συνδέεται με τη θρησκεία και την πίστη 

Η μεγάλη δημοσκόπηση της διαΝΕΟσις «Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες» αποτυπώνει τις απόψεις και τις συνήθειες των Ελλήνων το 2024 και θίγει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα σήμερα.

Ανάμεσα σε αυτά τα θέματα είναι και η βαθιά πίστη στη θρησκεία που όπως φαίνεται δεν βλέπει κόμματα, εργασίες και ηλικίες αφού το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων πιστεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και μάλιστα μιλάνε για αυτό ανοιχτά.

Όπως βλέπουμε και στο διάγραμμα η σχέση του Έλληνα με τη θρησκεία είναι αρκετά στενή αφού το 79,9% δηλώνει ότι πιστεύει στον Θεό και μάλιστα 76,4% των πολιτών δηλώνουν ότι κάνουν την προσευχή όταν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους ασθενούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι από 17 έως 24 ετών μιλούν ανοιχτά για τη θρησκευτική τους πίστη σε ποσοστό μάλιστα 82,1%. Η πίστη είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη στις γυναίκες σε ποσοστό 83,8% και στους άνδρες σε ποσοστό 75,8%. Η θρησκευτική πίστη ενισχύεται στα χαμηλότερα εισοδήματα καθώς τα ποσοστά δεν πέφτουν κάτω από το 75%.

Τα κομματικά πιστεύω φαίνεται να μην επηρεάζουν την πίστη του Έλληνα στον Θεό αφύ το 59% όσων βρίσκονται σε Αριστερά και Άκροαριστερά αναφέρουν ότι είναι πιστοί. Στην Κεντροαριστερά δηλώνουν πιστοί σε ποσοστό 73,2% και στο Κέντρο σε ποσοστό 83,3%. Στην Κεντροδεξιά πιστροί είναι κατά 83,4% ενώ ακόμα πιο Δεξιά είναι σε ποσοστό 93%.