ΕΛΛΑΔΑ

Σακελλαροπούλου για την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου - «Ήταν μια στιγμή ανθρώπινης υπέρβασης»

Σακελλαροπούλου για την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου - «Ήταν μια στιγμή ανθρώπινης υπέρβασης»

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας», σημειώνει η κυρία Σακελλαροπούλου μεταξύ άλλων

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση στο facebook αναφέρεται στην ηρωική έξοδο των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», την Κυριακή των Βαΐων του 1826, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει: «Η ηρωική έξοδος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων", την Κυριακή των Βαΐων του 1826, αποτελεί μια από τις κορυφαίες, όσο και τραγικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Μια στιγμή υπέρβασης που συντάραξε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, απέσπασε τον θαυμασμό ολόκληρης της οικουμένης, συνετέλεσε στην αναθέρμανση του φιλελληνικού κινήματος και σφράγισε με τον πανανθρώπινο συμβολισμό της τη νεότερη ιστορία μας.

Τιμάμε σήμερα την μνήμη των υπερασπιστών της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση και δεν δείλιασαν μπροστά στις υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Από τον ζόφο της σκλαβιάς βάδισαν ατρόμητοι στο φως της ελευθερίας, ορίζοντας το ηθικό μέτρο και τις συλλογικές αξίες που καθοδήγησαν το έθνος μας στην ως τώρα πορεία του.

Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας».