ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Μνήμης στο Ναύπλιο για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων

Ημέρα Μνήμης στο Ναύπλιο για τη Γενοκτονία των Ποντίων - Εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων
EUROKINISSI

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ ακολουθήσει εκδήλωση μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας

Μια θλιβερή επέτειος ξημέρωσε σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2024 καθώς η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε πολλά περιοχές της Ελλάδας, μια εξ αυτών και το αγαπημένο Ναύπλιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις στο Ναύπλιο ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, Ιερουργούντος του εφημερίου π. Παναγιώτη Κιντή. Στη συνέχεια, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Δήμου, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας, στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη (Πλατεία Τριών Ναυάρχων ) και στην συνέχει τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ ακολουθήσει εκδήλωση μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά» και Ποντιακούς χορούς από το σύλλογο Ποντίων Αργολίδας σύμφωνα με το neakriti.gr.