ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Αποκάλυψη - βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο - Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα

Λαμία: Αποκάλυψη - βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο - Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα

Τουλάχιστον 60 μαθητές υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από τα σχολικά γεύματα που τους παρείχε το εν λόγω εργοστάσιο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τη φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας επισιτισμού στη Λαμία, το οποίο παρείχε τα σχολικά γεύματα στους μαθητές που υπέστησαν δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο ΕΦΕΤ σήμερα θα έκανε έλεγχο στο εν λόγω εργοστάσιο ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα γεύματα

Παραγγελία για διερεύνηση του περιστατικού πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στη Λαμία έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλινη προς την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά» αναφέρεται στην παραγγελία της κυρίας Αδειλινη.

Η πυρκαγιά στις εγκατάστασεις της «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP A.E.» ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης, που μέσα σε λίγες ώρες έγινε στάχτη.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρέθηκε στο επίκεντρο τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου και αφότου είχαν καταναλώσει φαγητό, το οποίο είχε παρασκευασθεί εκεί, για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης εκδήλωσαν αρκετά παιδιά, από το συγκεκριμένο φαγητό, ωστόσο δεν έφτασαν όλα στο νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Λαμία: Εξακολουθεί να καίει η φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα σχολικά γεύματα

Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στις 21:30 χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί η αιτία.

Συγκεκριμένα, στις 21:30 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν οι πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, όπου αρχικά βρέθηκαν 200 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Ωστόσο οι φλόγες είχαν τυλίξει το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν από διάφορα τμήματα να συγκρατήσουν την ορμή τους. Σήμανε συναγερμός και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υδροφόρες απ’ όλη την Φθιώτιδα κινήθηκαν στην βιομηχανική περιοχή Λαμίας ενώ οι φλόγες είχαν πλέον επεκταθεί σε όλο το κτήριο. Μέσα σε 45 λεπτά η σκεπή του εργοστασίου κατέρρευσε και οι πυκνοί μαύροι καπνοί μαζί με φλόγες φαίνονταν από την εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που πρώτοι έφτασαν στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ορισμένα από αυτά αν και είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα απομάκρυναν πηγαίνοντάς τα στον σταθμό της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φλόγες .

Στο νοσοκομείο δεκάδες μαθητές

Η συγκεκριμένη εταιρεία και το συγκεκριμένο εργοστάσιο εμπλέκεται με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων.

Να σημειωθεί ότι θύματα τροφικής δηλητηρίασης είχαν πέσει δεκάδες μαθητές στη Λαμία, αρκετοί από τους οποίους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 16 Μαΐου, οι μαθητές έφαγαν σχολικά γεύματα που παρασκεύασε το εργοστάσιο και από το απόγευμα άρχισαν να παρουσιάζουν εμετούς και διάρροιες. Πρόκειται για μαθητές από τουλάχιστον δύο σχολεία της πόλης της Λαμίας και άλλα δύο περιφερειακά σχολεία. Όταν οι γονείς απευθύνθηκαν στους παιδιάτρους, τους παρέπεμψαν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Περιστατικά με επιπλέον συμπτώματα καταγράφονται και σήμερα από το πρωί.

Σχετικές ειδήσεις