Η επιστήμη στην υπηρεσία του ποδοσφαίρου
Πόσες φορές έχετε σηκωθεί από τον καναπέ σας, ή από το κάθισμα της εξέδρας, προκειμένου να …κράξετε ένα ποδοσφαιριστή που «βουτάει» για να..
Πόσες φορές έχετε σηκωθεί από τον καναπέ σας, ή από το κάθισμα της εξέδρας, προκειμένου να …κράξετε ένα ποδοσφαιριστή που «βουτάει» για να πάρει πέναλτι;
Η απάντηση για όσους παρακολουθούν ποδόσφαιρο, είναι απλή, αφού συχνά οι οπαδοί διαμαρτύρονται για τους παίκτες που πέφτουν με το παραμικρό άγγιγμα του αντιπάλου τους.
Κάπως έτσι το σκέφτηκαν και στην Premier League και με τη βοήθεια επιστημόνων, είπαν να δώσουν ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα.
Ήδη έχει κατασκευαστεί μια συσκευή, η οποία λειτουργεί σαν αισθητήρας και κάθε παίκτης μπορεί να τον φοράει πάνω στις επικαλαμίδες του. Αυτή, ειδοποιεί κάθε φορά που υπάρχει επαφή μεταξύ δύο παικτών, δίνοντας την ευκαιρία στους διαιτητές να καταλαβαίνουν αν ένα μαρκάρισμα έχει γίνει, ή αν ένας παίκτης «βουτάει» επίτηδες.
Οι αισθητήρες είναι προσαρμοσμένοι σε ειδικά μικρά μαξιλαράκια, τα όποια είναι ακόμα σε πρωτότυπο στάδιο, ωστόσο οι ειδικοί ελπίζουν πως στο άμεσο μέλλον θα είναι σε θέση να τα δώσουν στις ομάδες της Premier League.
Μάλιστα, η παρουσίασή τους, έγινε μια μέρα μετά τον προημιτελικό αγώνα της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τον οποίο στο «νησί» έγινε ντόρος για τις …βουτιές του Φερνάντο Τόρες στην περιοχή των «κόκκινων διαβόλων» με τους ειδικούς να τονίζουν πως αν ο Τόρες φορούσε τους αισθητήρες, θα έπρεπε να είχε δεχτεί δύο φορές κίτρινη κάρτα για θέατρο…