Γυμναστική πάντα;
Πολλές από μας βρίσκουμε προσχήματα για να αποφύγουμε την άσκηση όταν η ζωή...

Πολλές από μας βρίσκουμε προσχήματα για να αποφύγουμε την άσκηση όταν η ζωή μάς κουράζει υπερβολικά με τις απαιτήσεις της. Πότε πρέπει να επιμείνουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα και πότε πρέπει να «κάνουμε κοπάνα»; Οι ειδικοί συμβουλεύουν:
Κάνουμε γυμναστική αν…
- είμαστε στις «δύσκολες» μέρες, γιατί αυξάνεται το αίσθημα της ευεξίας λόγω της παραγωγής ενδορφινών. Βέβαια αποφεύγουμε την κατακόρυφο γιατί αυξάνει την ροή του αίματος και σε περιπτώσεις δυσμηνόρροιας δεν κάνουμε γυμναστική γιατί παρεμποδίζεται η κινητικότητα της γυναίκας λόγω της ύπαρξης έντονου πόνου. Επίσης σταματάμε αμέσως αν πονέσει η μέση μας.
- έχουμε ένα απλό συνάχι αλλά όχι αν έχουμε συμπτώματα στο κατώτερο αναπνευστικό, δηλαδή, βήχα και δύσπνοια.
- είμαστε στη μέση μιας κουραστικής ημέρας. Μπορούμε να κάνουμε ήπια γυμναστική ή περπάτημα.
- είμαστε στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Η άσκηση θα μας δώσει την χαμένη μας ενέργεια και στο τέλος του προγράμματος θα αισθανόμαστε πολύ καλύτερα από ο, τι αν μείνουμε στον καναπέ.
- κάνουμε δίαιτα για να χάσουμε βάρος γρηγορότερα.
Δεν κάνουμε γυμναστική αν...
- έχουμε προβλήματα υγείας και δεν πάρουμε την γνώμη του γιατρού.
- έχουμε πρόσφατα βγάλει τον ώμο μας ή αν έχουμε χρόνιο πρόβλημα στην μέση. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται η καθοδήγηση του γιατρού.
- είμαστε δύο, δηλαδή, σε περίπτωση εγκυμοσύνης ειδικά σε γυναίκες που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ. Υπάρχουν βέβαια ειδικά προγράμματα για εγκύους πάντα με την παρακολούθηση του ειδικού.
Trending

Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος