Σε απολογία για κακουργήματα η Πελέκη

Κλήση σε απολογία για μετά το Πάσχα προς τη συμβολαιογράφο Κατερίνα Πελέκη- Βουλγαράκη απέστειλε η Εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού..

1'

Κλήση σε απολογία για μετά το Πάσχα προς τη συμβολαιογράφο Κατερίνα Πελέκη- Βουλγαράκη απέστειλε η Εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού που διερευνά το σκάνδαλο των «ιερών» ανταλλαγών μεταξύ δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κλήση προς τη σύζυγο του πρώην υπουργού της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκη περιλαμβάνει τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία, της ψευδούς βεβαίωσης (κακουργήματα), καθώς και παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Η απολογία της κ.Πελέκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι αυτό επειδή καταθέτοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής είχε αφήσει σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για την υπόθεση των ανταλλαγών « προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους καθ’ ύλην υπουργούς. Εγώ ξέρω ότι οι άνδρες φορούν παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δε φοράω».

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Πελέκη είχε συντάξει τα περισσότερα συμβόλαια για τις ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου.

Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή