Κρητικοί μηνύουν την “Sunday Telegraph”
Στο εδώλιο της Ελληνικής δικαιοσύνης θα κάτσουν ο εκδότης της "Sunday Telegraph” και ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος Colin Freeman...
Στο εδώλιο της Ελληνικής δικαιοσύνης θα κάτσουν ο εκδότης της "Sunday Telegraph” και ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος Colin Freeman.
Αιτία για αυτό, αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο απεικόνιζε κάποιους κτηνοτρόφους της Κρήτης, ωστόσο αυτοί αναφέρονταν ως «η μαφία των Ζωνιανών».
Οι 5 κτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο θεώρησαν συκοφαντική δυσφήμηση το δημοσίευμα και έστειλαν εκδότη και δημοσιογράφο στη δικαιοσύνη, με την αντίστοιχη κατηγορία.
Το δημοσίευμα της “Sunday Telegraph”, είχε τίτλο «Ο πόλεμος ανάμεσα στη μαφία της μαριχουάνας και την Αστυνομία διαταράσσει την ειρηνική ζωή του ελληνικού νησιού των διακοπών».
Όπως αναφέρει όμως το cretalive.gr, οι 5 κτηνοτρόφοι, ήταν καλεσμένοι σε ένα γάμο στα Ζωνιανά και ξαφνικά είδαν τις φωτογραφίες τους να φιγουράρουν στο αντίστοιχο άρθρο της εφημερίδας. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμία σχέση με το ξακουστό πλέον χωριό και πως είχαν βρεθεί εκεί για τον γάμο.
Όταν πληροφορήθηκαν πως πολλές διαδικτυακές σελίδες έχουν δημοσιευμένη τη φωτογραφία τους, πήραν τα απαραίτητα μέτρα, υποβάλλοντας μήνυση, υποστηρίζοντας πως το εν λόγο δημοσίευμα αποτελεί προσβολή της τιμής τους αλλά και αμφισβήτηση της ηθικής, της κοινωνικής αξίας ήτοι περιφρόνηση του προσώπου τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα Ζωνιανά αναφέρονται ως η Ελληνική Κολομβία, ενώ για τα μαύρα ρούχα που φορούν οι άνδρες στη φωτογραφία, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως όσοι φορούν μαύρα πουκάμισα, το κάνουν επειδή αυτό είναι το σύμβολο της ανεξαρτησίας και απείθειας προς τον υπόλοιπο κόσμο.
Η υπόθεση θα δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.