Ενίσχυση των αγροτών της Πελοποννήσου ζητά ο Περιφερειάρχης

Tην προστασία των κηπευτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, μετά το πλήγμα...
1'

Tην προστασία των κηπευτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, μετά το πλήγμα που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή από τη στιγμή που ξέσπασε το διατροφικό σκάνδαλο με το βακτήριο Ε.cοli στη Γερμανία, ζητά με παρέμβαση του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.

Στην επιστολή παρέμβασή του ο κ. Τατούλης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των παραγωγών κηπευτικών της περιφέρειας Πελοποννήσου, για τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που έχουν υποστεί, από το διατροφικό σκάνδαλο με το βακτήριο Ε.Cοli στη Γερμανία».

Ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές έχει προκαλέσει κάθετη πτώση της εγχώριας κατανάλωσης και πάγωμα των εξαγωγών. «Αν και, όπως τόνισε, τα προϊόντα που παράγονται στη Πελοπόννησο είναι ασφαλή, υγιεινά και παράγονται τηρώντας όλους τους κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής για την προστασία των καταναλωτών».

Τέλος, ζητά από τον Υπουργό «να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί της Πελοποννήσου που υπέστησαν ζημιά. Να προστατευθεί η καλή φήμη των προϊόντων μας και να ενημερωθούν οι Έλληνες καταναλωτές με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε. από το υπουργείο σας, για την ασφάλεια των κηπευτικών μας. Είναι απαραίτητο η χώρα μας σε συνεργασία με τα άλλα κράτη της Ε.Ε., να προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τις Ρωσικές αρχές, για την αδικαιολόγητη απαγόρευση εισαγωγής κηπευτικών από την Ε.Ε.».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή