Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η καταστροφική πυρκαγιά που...
1'

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε διαφορετικά μέτωπα αν και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν και δίνουν μια γιγαντιαία μάχη με τις φλόγες ενώ από χθες συνεχώς ενισχύεται η δύναμη με περισσότερα πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα.

Ήδη 62 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συνδράμουν για την κατάσβεσή της.

Σίγουρο είναι πάντως ότι με τη βοήθεια και του καιρού, είναι πολύ πιθανό η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο εντός της ημέρας, αλλά οι διάσπαρτοι καπνοί που υπάρχουν, δείχνουν ότι από κάτω η φωτιά σιγοκαίει, ώστε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια αναζωπύρωση.

Η πυρκαγιά περιορίζεται σε δυο μέτωπα, στα χωριά Λάκωνες και Δουκάδες. Στο νησί των Φαιάκων βρίσκεται ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης ενώ περιόδευσαν από το πρωί και μέλη κυβερνητικού κλιμακίου μαζί με τη βουλευτή Άντζελα Γκερέκου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στα βορειοδυτικά του νησιού, που περιλαμβάνει τις περιοχές Τρουμπέτα, Λάκωνες, Αλειμματάδες και Μακράδες. Οι αρχές κάνουν λόγο για σχέδιο εμπρησμού, καθώς οι φωτιές ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών.

Η πύρινη λαίλαπα είχε εκδηλωθεί σε 11 εστίες (οι υπόλοιπες κατασβέστηκαν), οι 4 κυριότερες είναι στις περιοχές Λάκωνες, Αλλειματάδες, Κομπίτσι και Βίστονα. Πάντως μέχρι στιγμής η φωτιά έχει καταστρέψει περισσότερα από 1.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή