ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 17χρονο Παλαιστίνιο

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 17χρονο Παλαιστίνιο

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες και ένας δεύτερος συνελήφθη αφού έριξαν μια βόμβα μολότοφ σε ένα στρατιωτικό τζιπ, κοντά στην κοινότητα Χαλχούλ, στη νότια Δυτική Όχθη, ανέφεραν ο στρατός και νοσοκομειακές πηγές.


Με τον θάνατο του 17χρονου έφτασαν τους 165 οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας τους τέσσερις τελευταίους μήνες. Στα βίαια επεισόδια αυτής της περιόδου έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους 26 Ισραηλινοί, ένας Αμερικανός και ένας Ερυθραίος.

Μια εκπρόσωπος του στρατού εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι στρατιώτες αντιμετώπιζαν "άμεση απειλή" και πυροβόλησαν τους δύο νεαρούς Παλαιστίνιους. Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης ανακοίνωσε ότι ο νεκρός είναι ο 17χρονος Χαϊτάμ αλ Μπάου.

Σήμερα, "ημέρα οργής" για τους Παλαιστίνιους στα κατεχόμενα εδάφη, ξέσπασαν επίσης βίαιες συγκρούσεις στη Ραμάλα μεταξύ περίπου 100 νέων και Ισραηλινών στρατιωτών. Οι Παλαιστίνιοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν αρχικά με δακρυγόνα και στη συνέχεια με πλαστικές σφαίρες.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες στη βόρεια Δυτική Όχθη.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν εξάλλου ότι συγκρούσεις σημειώθηκαν και κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικές ειδήσεις