Σκληρές εικόνες: «Καταραμένη» μάνα γέννησε μωρό… άλιεν και αρνείται να το ταΐσει (video+pics)
Αίσθηση έχει προκαλέσει η σπαρακτική ιστορία μίας μητέρας στην Ινδία, η οποία αρνείται να θηλάσει και να κρατήσει στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της, πιστεύοντας ότι είναι «καταραμένο».
Και αυτό γιατί το μωράκι γεννήθηκε με παχύ λευκό δέρμα, κατακόκκινα μάτια και ανάποδα χείλη εξαιτίας μιας πολύ σπάνιας γενετικής διαταραχής που ονομάζεται Harlequin Ichthyosis (ιχθύαση αρλεκίνου).
Η γέννηση του ιδιόμορφου βρέφους συντάραξε μάλιστα όλη την πόλη Bihar, με πλήθος κόσμου να συρρέει στο νοσοκομείο, ελπίζοντας να δει από κοντά το «περίεργο κορίτσι». Οι γιατροί, μάλιστα, έχουν αναγκαστεί να διώξουν εκατοντάδες Ινδούς μέσα από τα πόδια τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γέννηση αυτή, ακολούθησε, μετά από δύο μήνες, εκείνη ενός άλλου μωρού «αρλεκίνου» που πιστεύεται ότι ήταν η πρώτη στην ιστορία της χώρας. Το (επίσης) κοριτσάκι απεβίωσε δυστυχώς μετά από μόλις δύο ημέρες.
«Δεν έχω καμία ιδέα για το πώς συνέβη αυτό. Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε εντελώς συντετριμμένοι», δήλωσε καταρρακωμένη η 28χρονη μητέρα, συμπληρώνοντας: «Είμαι σε κατάσταση σοκ. Περίμενα να γίνω μητέρα ενός υγιούς παιδιού, είτε αγοριού, είτε κοριτσιού και γέννησα αυτό».
Η οικογένεια της μικρής αρνείται έτσι να τη δεχτεί χαρακτηρίζοντάς την ως κατάρα…
Σύμφωνα με τους γιατρούς πάντως, ούτε αυτό το κοριτσάκι θα επιβιώσει, καθώς τα όργανά του δεν έχουν αναπτυχθεί κανονικά. Η πιθανότητα εξάλλου επιβίωσης βρέφους με ιχθύαση τύπου αρλεκίνου είναι 1 στα 10 εκατομμύρια…
Η σπάνια αυτή γενετική πάθηση είναι το αποτέλεσμα οξείας περίπτωσης υποσιτισμού που προκαλεί πάχυνση του δέρματος (κάτι σαν κέλυφος ή πανοπλία που χωρίζεται από βαθιές πληγές) και παραμορφώσεις στο πρόσωπο, ενώ διάφορες ανωμαλίες παρατηρούνται επίσης στα μάτια, τα άκρα και τα γεννητικά όργανα.
Λόγω, δε, του «σκασμένου» δέρματος, οι ασθενείς είναι συχνά επιρρεπείς σε σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις, οι οποίες συχνά αποδεικνύονται θανατηφόρες…
Η ιχθύαση είναι κληρονομική, ενώ οι ασθενείς έχουν φυσιολογική σωματική και πνευματική ανάπτυξη. Εμφανίζεται, δε, συνήθως κατά τον πρώτο χρόνο ζωής και διαρκεί διά βίου, συχνά με σταδιακή βελτίωση. Ως συμπτωματική θεραπεία χρησιμοποιούνται μαλακτικά που μειώνουν την ξηρότητα του δέρματος, ωστόσο σε σοβαρές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται και κερατολυτικά φάρμακα.