ΚΟΣΜΟΣ

Iνδονησία: 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σεισμό στην Ιάβα

Iσχυρός σεισμός στην Ινδονησία
Iσχυρός σεισμός στην Ινδονησία
Τwitter

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα (21/11) στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας στην Ινδονησία

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών έγινε αισθητός σήμερα για διάστημα αρκετών δευτερολέπτων στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, ανακοινώθηκε από την ινδονησιακή υπηρεσία μετεωρολογίας και γεωφυσικής BMKG. Σχεδόν 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αξιωματούχος της πόλης που επλήγη περισσότερο.

Ο Ερμάν Σουερμάν, κυβερνητικός αξιωματούχος από τη Σιαντζούρ, την πόλη στη Δυτική Ιάβα όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, είπε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι MetroTV ότι έως 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 300 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην περιοχή.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω αυτή τη στιγμή, μόνο σε ένα νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί σχεδόν 20 νεκροί και νοσηλεύονται τουλάχιστον 300 τραυματίες. Οι περισσότεροι έχουν υποστεί κατάγματα, καθώς βρίσκονταν μέσα σε κτίρια που κατέρρευσαν», δήλωσε ο Σουερμάν.

Το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν στην στεριά, στη Σιαντζούρ της Δυτικής Ιάβας, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις αρχές που ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί τσουνάμι.

Μερικοί άνθρωποι εκκένωσαν τα γραφεία τους στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία της Τζακάρρτα, ενώ άλλοι ανέφεραν πως αισθάνθηκαν τα κτίρια να κουνιούνται και είδαν έπιπλα να μετακινούνται, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ