ΚΟΣΜΟΣ

Η Σταχτοπούτα η πιο αγαπημένη παιδική ταινία των Ελλήνων - Στην κορυφή παγκοσμίως η Μοάνα

Η Σταχτοπούτα η πιο αγαπημένη παιδική ταινία των Ελλήνων - Στην κορυφή παγκοσμίως η Μοάνα

Η Μοάνα είναι η πιο αγαπημένη ταινία των παιδιών παγκοσμίως σύμφωνα με στοιχεία από μηχανές αναζήτησης σε όλο τον κόσμο

Από τα κλασικά παιδικά της δεκαετίας του '90 μέχρι τα σύγχρονα κινούμενα σχέδια, οι ταινίες αποτελούν τεράστιο μέρος της ψυχαγωγίας των παιδιών και της δημιουργίας ιδιαίτερων αναμνήσεων με όλη την οικογένεια.

Έχοντας αυτό κατά νου, ο ιστότοπος my1styears θέλησε να μάθει ποιες είναι οι δημοφιλέστερες παιδικές ταινίες στον κόσμο, έτσι σε μία πρόσφατη έρευνα ανέλυσε δεδομένα παγκόσμιας αναζήτησης για πάνω από 260 ταινίες, προκειμένου να προσδιορίσει ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς σε κάθε χώρα, αποκαλύπτοντας έτσι τις πιο αγαπημένες ταινίες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν η «Μοάνα» είναι η πιο αγαπημένη ταινία των παιδιών παγκοσμίως, η οποία αναζητείται περισσότερο στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και τις Μαλδίβες καθώς και σε ακόμη 52 χώρες στον κόσμο.

Η ταινία του 2016 μέχρι και σήμερα, 7 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, αποτελεί ακόμα την αγαπημένη ταινία των παιδιών, ενώ μέσα στο 2024 αναμένεται και η νέα ταινία με τις περιπέτειες της αγαπημένης ηρωίδας.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η ταινία «Elemental», ενώ την τριάδα συμπληρώνει η ταινία «Wonka», με τον Χιου Γκραντ και τον Ρόουαν Άτκινσον καθώς και τον Τιμοτέ Σαλαμέ. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται ο «Σρεκ» και το «Spirited Away».

Σε ό,τι αφορά την χώρα μας πάντως, σύμφωνα με την μελέτη του ιστότοπου, η ταινία που αποτελεί την διαχρονικά αγαπημένη των μικρών θεατών είναι μία από τις πλέον κλασικές ταινίες της Disney, η «Σταχτοπούτα».

Η ιστορία της νεαρής κοπέλας που από υπηρέτρια στο σπίτι της μητριάς της, γίνεται σύζυγος του πρίγκιπα συγκινεί ακόμα, 74 χρόνια μετά την κυκλοφορία της.

Στην Ευρώπη πάντως, η πιο δημοφιλής ταινία είναι το «Wonka», ενώ στη δεύτερη θέση και σε αυτή την περίπτωση είναι το «Elemental» του 2023 για να ακολουθήσει ο πράσινος αξιαγάπητος γίγαντας «Σρεκ».

«Οι ταινίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε και να ενωθείτε ως οικογένεια, καθώς δημιουργείτε ιδιαίτερες στιγμές. Πολλές απο αυτές τις ταινίες αγαπιούνται ακόμη και για τα ξεχωριστά soundtrack, τους μοναδικούς χαρακτήρες και τις συναρπαστικές περιπέτειές τους», αναφέρεται στον επίλογο της έρευνας.

«Ελπίζουμε, η μελέτη μας να εμπνεύσει πολλούς γονείς να σχεδιάσουν την επόμενη κινηματογραφική τους βραδιά με όλη την οικογένεια, για να δημιουργήσουν αυτές τις σημαντικές αναμνήσεις, που θα διαρκέσουν μία ζωή», καταλήγει το δημοσίευμα.