ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Η Κέιτ πάει καλά»

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Η Κέιτ πάει καλά»
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κατά την επίσκεψή του στα νησιά Scilly

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στα νησιά Scilly πραγματοποίησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

«Η Κέιτ πάει καλά» ήταν η δήλωση του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τη σύζυγό του μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε το νοσοκομείο St. Mary στα νησιά Scilly. Πληροφορήθηκε τις εξελίξεις για μια νέα μονάδα υγειονομικής και κοινωνικής φροντίδας που ετοιμάζεται σε έκταση του Δουκάτου κοντά στο νοσοκομείο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε ότι τα παιδιά του, ο Τζορτζ, η Σάρλοτ και ο Λούις ήθελαν πολύ να τον ακολουθήσουν στο συγκεκριμένο ταξίδι, ενώ γνωστοποίησε ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να γίνει μέσα στην ερχόμενη χρονιά.

Στον πρίγκιπα Ουίλιαμ δόθηκε ένα γράμμα από τη Λίντα Μακ Χέιλ, γραμμένο από την εγγονή της, που ευχόταν στην πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλεντον και στον βασιλιά Κάρολο να αναρρώσουν από τον καρκίνο.

Το ταξίδι σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ στα νησιά Scilly από τότε που έγινε δούκας της Κορνουάλης, έναν τίτλο που κατέχει εκτός από τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Υπενθυμίζεται πως η Κέιτ Μίντλεντον αποκάλυψε τον Μάρτιο ότι λαμβάνει «προληπτική χημειοθεραπεία», αφού οι γιατροί διαπίστωσαν ότι «είχε διαγνωστεί με καρκίνο» μετά την επέμβαση στην κοιλιακή της χώρα τον Ιανουάριο. Η ίδια δεν έχει επιστρέψει ακόμη στα δημόσια καθήκοντα. Αντίστοιχα, ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβε ξανά δημόσια καθήκοντα την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από τον Φεβρουάριο που διαγνώστηκε με μια άγνωστη μορφή καρκίνου.

*Με πληροφορίες από BBC