ΚΟΣΜΟΣ

Μπάκιγχαμ: Η Ελισάβετ νέα μαμά σε νέα ανέκδοτη φωτογραφία - Η τρυφερή πλευρά της βασίλισσας

H βασίλισσα Ελισάβετ
H βασίλισσα Ελισάβετ
ΑΡ

Ανέκδοτες φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας εκτίθενται στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Μία σειρά απο τρυφερά στιγμιότυπα με την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ βλέπουν για πρώτη φορά το φως

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ετοιμάζονται να αποκαλύψουν φωτογραφίες από τα βασιλικά αρχεία που δεν είχαν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Η Royal Collection Trust ανακοίνωσε ότι μια νέα έκθεση, με τίτλο «Royal Portraits: A Century of Photography» εγκαινιάστηκε στις 17 Μαΐου στην βασιλική γκαλερί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η έκθεση θα καταγράφει «την εξέλιξη των βασιλικών πορτρέτων από τη δεκαετία του 1920 έως σήμερα μέσω 150 και πλέον αντικειμένων από τη Βασιλική Συλλογή και τα Βασιλικά Αρχεία» μέσω της παρουσίασης vintage εκτυπώσεων, «τα περισσότερα από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά« ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Αρχειακή αλληλογραφία και αποδείξεις περιλαμβάνονται στην έκθεση, δίνοντας στους θεατές μια ματιά στην καθημερινότητα του παλατιού.

Μια εικόνα που δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δείχνει τη βασίλισσα Ελισάβετ, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και την τότε δούκισσα του Κεντ να κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους το 1964. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον φωτογράφο σύζυγο της πριγκίπισσας Μάργκαρετ, Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς, ως ευχαριστήριο στον βασιλικό μαιευτήρα Sir John Peel, ο οποίος είχε φέρει στο φως και τα τέσσερα μωρά μέσα σε δύο μήνες. Η βασίλισσα Ελισάβετ χαμογελάει στην κάμερα καθώς αγκαλιάζει το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά της, τον πρίγκιπα Εδουάρδο, ενώ η πριγκίπισσα Μαργαρίτα πόζαρε με την κόρη της, Λαίδη Σάρα.

Άλλες ακυκλοφόρητες εικόνες της συλλογής περιλαμβάνουν φωτογραφίες των γονιών της βασίλισσας Ελισάβετ, του βασιλιά Γεωργίου και της βασιλομήτορος, που τραβήχτηκαν από τον Cecil Beaton για να προσδώσουν «μια αίσθηση σταθερότητας και ελπίδας για το έθνος» κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι φωτογραφίες εν καιρώ πολέμου περιλαμβάνουν ένα πλάνο του βασιλικού ζεύγους να επιθεωρεί ζημιές από βόμβες στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο το 1940 και ένα οικογενειακό στιγμιότυπο του 1943 που τραβήχτηκε στο Royal Lodge στο Windsor, που δείχνει τη νεαρή πριγκίπισσα Ελισάβετ και την πριγκίπισσα Μαργαρίτα γύρω από το γραφείο του πατέρα τους.

Το Royal Collection Trust είπε ότι οι vintage εικόνες δεν μπορούν να εκτίθενται μόνιμα για λόγους διατήρησης. Η συλλογή εκτείνεται από την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία μέλους της βασιλικής οικογένειας μέχρι το προσωπικό αντίγραφο της βασίλομήτορος και το πορτρέτο στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ από το 1953 έως το αστραφτερό πορτρέτο της βασίλισσας του Andy Warhol το 1985 και ένα από τα πορτρέτα που κυκλοφόρησαν για τα 40α γενεθλίων της Kέιτ Μίντλετον.

Η φωτογραφία-ορόσημο για τα γενέθλια της πριγκίπισσας Κέιτ θα εμφανιστεί κοντά σε ένα πορτρέτο της Αλεξάνδρας, Πριγκίπισσας της Ουαλίας του 1864, με την οποία λέγεται ότι μοιάζει. Οι λάτρεις της βασιλικής οικογένειας μπορούν να παρακολουθούν έργα των διάσημων φωτογράφων Dorothy Wilding, Annie Leibovitz, Polly Borland και David Bailey, τα οποία περιλαμβάνονται επίσης στη συλλογή