ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Oι κερδοσκόποι βάζουν όλα τα λεφτά τους στο πετρέλαιο

Oι κερδοσκόποι βάζουν όλα τα λεφτά τους στο πετρέλαιο

Οι τιμές του «μύρου χρυσού» εκτοξεύονται σε νέα ύψη.

Με τις ενεργειακές μετοχές να διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλά όλων των εποχών και το πετρέλαιο να ανεβαίνει τις προηγούμενες ημέρες, τα hedge funds πιστεύουν ότι βρήκαν μια επικερδή επενδυτική ιδέα. Ξεπουλάνε ενεργειακές μετοχές και διοχετεύουν τα κέρδη τους στην αγορά πετρελαίου.

Το «έξυπνο χρήμα» πουλά ενεργειακές μετοχές στις ΗΠΑ για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία χρηματιστηριακών εταιρειών από την Goldman Sachs Group Inc. Η καθαρή κατανομή στην ενέργεια είναι επίσης πολύ κάτω από τα ιστορικά επίπεδα, με την ενέργεια να αποτελεί τώρα μόλις το 2,2% της συνολικής καθαρής έκθεσης στη Wall Street.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες ο «μαύρος χρυσός» εκρινάχθηκε πάνω από τα 91 δολάρια το βαρέλι με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Η JPMorgan Chase προειδοποίησε ότι το μπρεντ μπορεί να κάνει ράλι στα 100 δολάρια το βαρέλι φέτος, εάν η πρόσφατη απόφαση της Ρωσίας να μειώσει την παραγωγή της δεν εξισορροπηθεί. Η ANZ, εν τω μεταξύ, αύξησε τις προβλέψεις της για το τρίμηνο στα 95 δολάρια. Ορισμένοι δείκτες της αγοράς πετρελαίου σηματοδοτούν επίσης προοπτική περαιτέρω ανόδου των τιμών, εντείνοντας την αγωνία στον κλάδο. Αλλά και η Citi εκτίμησε πως οι τιμές του πετρελαίου θα αγγίξουν και πάλι τριψήφιο αριθμό.

Οι προϋποθέσεις για να φτάσει το πετρέλαιο τα 100 δολάρια ανά βαρέλι περιλαμβάνουν τους μεγαλύτερους γεωπολιτικούς κινδύνους, τις βαθύτερες περικοπές του ΟΠΕΚ+ και τις διαταραχές της προσφοράς από βασικές πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές, δήλωσε η Citi.