MEDIA

Eurovision 2024: Αναχωρεί για Σουηδία η Μαρίνα Σάττι - Πότε είναι η πρώτη πρόβα

Eurovision 2024: Αναχωρεί για Σουηδία η Μαρίνα Σάττι - Πότε είναι η πρώτη πρόβα

Η Μαρίνα Σάττι και η ελληνική αποστολή αναχωρούν σήμερα για τη Σουηδία για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Στη Σουηδία βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι και η ελληνική αποστολή, όπου θα διεξαχθεί ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision.

Ήδη στη σκηνή έχουν ξεκινήσει οι τεχνικές πρόβες, ενώ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρώτη πρόβα της Ελλάδας και της Μαρίνας Σάττι με το «Ζάρι».

Συγκεκριμένα, με βάση το πρόγραμμα προβών, η ελληνική αποστολή θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή τη Μεγάλη Δευτέρα, περίπου στις 12:50 το μεσημέρι ενώ αναμένεται να ολοκληρωθει περίπου μισή ώρα μετά, δηλαδή στις 13:20 (ώρα Ελλάδος).

Οι τεχνικές πρόβες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αφού δεν επιτρέπεται ούτε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Κέντρο Τύπου της Eurovision 2024 να εισέλθουν στο Malmö Arena, έτσι ό,τι πλάνα διαρρεύσουν θα είναι από όσα δημοσιεύσουν οι διοργανωτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διαγωνισμού.

Η Μαρίνα Σάττι, με stories στο Instagram γνωστοποίησε την αναχώρησή ης από την Αθήνα για Σουηδία κάνοντας repost φωτογραφία μέλους της ελληνικής αποστολής αλλά και τον καιρό στο Μάλμε.

Την ίδια ώρα αποκαλύψεις για την σκηνική εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής έγιναν από την εκπομπή Super Κατερίνα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι ένα βασικό στοιχείο θα είναι τα μεγάλα video-wall σε σχήμα κύβου, όπου θα απολαύσουμε πολύ από Μαρίνα, ενώ μπορεί να δούμε και κομβικές φράσεις του τραγουδιού, ενώ στο τελευταίο λεπτό του τραγουδιού, τα πλάνα θα αλλάζουν και θα εμφανιστεί η σκηνή της Eurovision που έχει σχήμα σταυρού και εμβαδόν 18x18 τμ και την οποία θα καλύψει πλήρως η Μαρίνα Σάττι.

Την περασμένη Δευτέρα 22 Απριλίου η ελληνική αποστολή δέχθηκε την πρώτη stand in πρόβα από τους διοργανωτές. Ουσιαστικά είναι μία πρώτη επί σκηνής τεχνική πρόβα, με τοπικούς καλλιτέχνες, που ακολουθούν βήμα βήμα όλο το πλάνο της εκάστοτε συμμετοχής για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στα τεχνικά χαρακτηριστικά, πλάνα φωτισμούς κλπ, από την οποία η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι πλήρως ικανοποιημένη ενώ ζήτησε κάποιες μικρές τεχνικές διαφοροποιήσεις.