MEDIA

Τηλεθέαση: Σάρωσε ο δεύτερος Ημιτελικός της Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι

Τηλεθέαση: Σάρωσε ο δεύτερος Ημιτελικός της Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι

Η ΕΡΤ1 χαμογελά πλατιά με τα νούμερα τηλεθέασης, που αντίκρισε σήμερα

Το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision ο οποίος μεταδόθηκε από τη συχνότητα της ΕΡΤ1. Οι Έλληνες Eurofans καθηλώθηκαν για να δουν την εκπρόσωπό μας Μαρίνα Σάττι να αποθεώνεται με το «Zari» και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, στο δυναμικό κοινό, ο ημιτελικός της Eurovision σημείωσε μέσο όρο 44,5%, ενώ στο τέταρτο 00.00-00.15 σκαρφάλωσε στο 54,6%. Στο γενικό σύνολο, ο διαγωνισμός είχε μέσο όρο 38,5%, φτάνοντας σε τέταρτο μέχρι το 48,3%.

Την ίδια βραδιά, ο «Σασμός» του ALPHA κατέγραψε 12,3% στο σύνολο και 11,5% στο δυναμικό κοινό ενώ οι «Ψυχοκόρες» του ΑΝΤ1 13,2% και 11,4%. «Η Γη της Ελιάς» εμφανίστηκε με χαμηλότερα από τα συνηθισμένα νούμερα, καταγράφοντας 17,3% στο σύνολο και 11% στο δυναμικό κοινό. Το «Survivor», στον ΣΚΑΪ, δεν ξεπέρασε το 13,1% στο σύνολο και το 8,2% στο δυναμικό κοινό. Όπως αποδείχτηκε, η Eurovision «έκλεψε» νούμερα από τα υπόλοιπα προγράμματα της βραδινής ζώνης.

To βλέμμα, πάντως, είναι στραμμένο στον αυριανό τελικό που θα μεταδοθεί επίσης από την ΕΡΤ1. Η Μαρίνα Σάττι προετοιμάζεται, με την ίδια να δηλώνει: «Νιώθω αγχωμένη αλλά και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα για το τι πρόκειται να συμβεί. Εάν μας είδατε στα παρασκήνια, χορεύαμε σαν τρελοί. Θα βρούμε τον χρόνο να αποφορτιστούμε». «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε με τον τρόπο μας, τη γλώσσα μας και να μοιραστούμε τον πολιτισμό και τους χορούς μας. Χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας», σημείωσε στη συνέχεια η τραγουδίστρια λίγο πριν τον Β’ Ημιτελικό.