MEDIA

Ξέσπασε ο Νίκος Μάνεσης: «Με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ επειδή είπα το αυτονόητο»

Ξέσπασε ο Νίκος Μάνεσης: «Με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ επειδή είπα το αυτονόητο»
GLOMEX / ALPHA.

«Αυτό το πράγμα έχει προκύψει και παρωδία, για όνομα της Παναγίας», είπε ο παρουσιαστής.

Ο Νίκος Μάνεσης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του για τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ αλλά και τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση.

«Δεν θέλω να τοποθετηθώ, γιατί κατά τη γνώμη μου οι δημοσιογράφοι επιλέγουν να εμπλακούν στην πολιτική. Καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να μη με ενοχλεί. Η δική μου θέση είναι και απαιτώ να τη σεβαστούν ότι ένας δημοσιογράφος –με όποιον τρόπο, με χιούμορ ή δηκτικότητα– να ασκεί κριτική στην εξουσία με επιχειρήματα, ακόμα και να είναι Πρωθυπουργός η μάνα και ο πατέρας του», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Μάνεσης.

«Όταν ο δημοσιογράφος γίνει εξουσία, τα πράγματα αλλάζουν και απεκδύομαι του ρόλου μου. Εγώ επέλεξα να λύσω τα οικονομικά μου προβλήματα εργαζόμενος και ενδεχομένως μέχρι τα βαθιά γερατειά. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να προσφέρουν στην κοινωνία.

Τους δίνουμε συγχαρητήρια, μακάρι να εκλεγούν, να πηγαίνουν πάρα πολύ καλά και να τους καμαρώνουμε. Είμαι τόσο αναλυτικός, γιατί τα οργανωμένα τρολάκια είναι έτοιμα να γράψουν ότι ο Μάνεσης επιτίθεται, κάνει, ράνει.

Το ξέρεις ότι με διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ εδώ και καιρό, επειδή είπα το αυτονόητο. Δεν το ξέρει αυτό ο κόσμος. Αυτό που είπα είναι ότι σαφώς υπάρχουν και τα τρολ και σε κάποιες ομάδες υπάρχει και υψηλόβαθμος δημοσιογράφος που τους οργανώνει», αποκάλυψε εν συνεχεία ο δημοσιογράφος.

«Και επειδή πρόσβαλα τη δημοσιογραφία –γιατί είμαστε και οι τιμιότεροι άνθρωποι– έφαγα και τη διαγραφή. Μου είπαν να περάσω κατ’ επανάληψη από το πειθαρχικό. Αυτό είναι το σωματείο που μας προστατεύει. Άρα, τώρα μπορώ να λέω ό,τι θέλω.

Θα βρω την ευκαιρία λίγο πριν λήξει η ποινή και ξανά τα ίδια. Αυτό το πράγμα έχει προκύψει και παρωδία. Μού έχει έρθει και ένα μήνυμα ότι έχει προκύψει δικογραφία εις βάρος μου, δικογραφία από το συνδικαλιστικό σωματείο. Για όνομα της Παναγίας», ανέφερε ακόμη, ο Νίκος Μάνεσης.