ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς ένα απολύτως φυσικό περιβάλλον αποτελεί πρόκληση για έναν αθλητή του Red Bull Cliff Diving

Πώς ένα απολύτως φυσικό περιβάλλον αποτελεί πρόκληση για έναν αθλητή του Red Bull Cliff Diving

Οι αθλητές του Red Bull Cliff Diving, χαρακτηρίζονται από συγκέντρωση, αυτοέλεγχο και ευγενή άμιλλα.

Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ

Στο δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, στις Αζόρες της Πορτογαλίας, που αποτελούνται από εννέα νησιά, είκοσι από τους καλύτερους cliff divers παγκοσμίως κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μοναδικές προκλήσεις στο Red Bull Cliff Diving του 2019.

Σε ένα νησί - ηφαίστειο στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, οι αθλητές πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλά περισσότερα από μια κατάδυση από μεγάλο ύψος. Δεν είναι μόνο τα 3 δευτερόλεπτα της βουτιάς πριν μπουν στο νερό, με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 85km/h, αλλά και τα δυνατά κύματα, ακριβώς στο σημείο εισόδου του αθλητή στο νερό, τα οποία αποτελούν μια πρόσθετη δυσκολία και καθιστούν την όλη διαδικασία ακόμα πιο απαιτητική. Βέβαια, σύμφωνα με τους ίδιους τους αθλητές είναι πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση να βουτούν από ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον.

Οι αθλητές που έλαβαν μέρος στο συγκεκριμένο Red Bull Cliff Diving, μιλούν με θαυμασμό για το μέρος, λέγοντας πως δεν έχουν ξαναδεί κάποια παρόμοια τοποθεσία, και ότι πρόκειται για τον «παράδεισο» ενός cliff diver, καθώς συνδυάζει ένα σπάνιο τοπίο με αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας. Όπως ανέφερε ο -επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής- Gary Hunt, η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι κάτι σαν playground για τους cliff divers. Και αυτό, γιατί διαθέτει πάρα πολλά σημεία στα βράχια από τα οποία μπορείς να βουτήξεις.

Με απόλυτο αυτοέλεγχο, οι αθλητές πρέπει να επιδεικνύουν συγκέντρωση νου και σώματος, λίγα δευτερόλεπτα πριν βουτήξουν στο νερό. Ακόμα και η αίσθηση του βράχου κάτω από τα πόδια τους, σε αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την βουτιά, είναι μοναδική, όπως αναφέρει η Iris Schmidbauer, wildcard diver 2019.

Είναι πολύ διασκεδαστικό συναίσθημα, αλλά επίσης και αρκετά τρομακτικό το να βουτάς από τα βράχια αυτού του νησιού, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μοναδική εμπειρία, από το πώς νιώθεις τον βράχο πριν βουτήξεις μέχρι και τη στιγμή που βουτάς. Πρόκειται για μια συνεχή πρόκληση, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή έχει συνεχώς κύματα.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις δυσκολίες αυτού του αθλήματος, ειδικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στην περιοχή Αζόρες, οι αθλητές του Red Bull Cliff Diving, χαρακτηρίζονται από συγκέντρωση, αυτοέλεγχο και ευγενή άμιλλα.

«Είναι πολύ συναρπαστικό να έρχεσαι εδώ, σε μια τέτοια τοποθεσία και να βλέπεις όλους τους αθλητές που βουτάνε, να δίνουν το 100% της προσπάθειας και των δυνατοτήτων τους για να πετύχουν το καλύτερο», είπαν για το συγκεκριμένο Red Bull Cliff Diving, όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον βαθμό δυσκολίας αλλά και το πάθος των συναθλητών τους για μια «σωστή» βουτιά.

Κάθε Red Bull Cliff Diving, έχει διαφορετικά στοιχεία, που το καθιστούν μοναδικό. Είτε έχει να κάνει με το background, όπως για παράδειγμα το 2023 στο Παρίσι, όπου οι καταδύτες βουτούσαν στα νερά του Σηκουάνα με φόντο τον πύργο του Άϊφελ, είτε με την τοποθεσία όπως στο Yucatan του Μεξικό αλλά και με τον βαθμό δυσκολίας, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, στις Αζόρες της Πορτογαλίας.

Όποιο και να είναι το στοιχείο, το Red Bull Cliff Diving παραμένει ένα μοναδικό υπερθέαμα, το οποίο θα υποδεχθούμε και εμείς στις 24,25 και 26 Μαΐου στη Λίμνη Βουλιαγμένης, όπου διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, το οποίο θεωρείται χαρακτηρισμένη και προστευόμενη περιοχή Natura.

Μπορείς να κλείσεις το εισιτήριό σου online στο more.com και να δεις από κοντά απίστευτες βουτιές με εναέρια ακροβατικά από τεράστια ύψη και να απολαύσεις ένα απίστευτο θέαμα, το οποίο έχει ταξιδέψει κυριολεκτικά στα πιο όμορφα, ξεχωριστά και ιδιαίτερα μέρη αυτού του πλανήτη.