Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το «πράσινο» φως για το Athens Alive
Athens Alive | Ειδήσεις: Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η χώρα χρειάζεται έργα, χρειάζεται ανάπτυξη, χρειάζεται θέσεις εργασίας. Οι αριθμοί εξάλλου μαρτυρούν την πραγματικότητα: Από την Ελλάδα απουσιάζουν επενδύσεις 22 δισ. ευρώ ετησίως ή 110 δισ. ευρώ στην πενταετία, για να μπει η οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης! Το Athens Alive είναι το νέο επενδυτικό σοκ που θα δώσει ώθηση στην οικονομία και όχι μόνο... Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζονται αποφασισμένοι να στηρίξουν το project
ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
Για να φύγει η χώρα από το καθεστώς αποεπένδυσης είναι πλέον σαφές το τι πρέπει να γίνει. Χρειάζεται ένα παραγωγικό αγαθό που δεν θα καταναλώνεται με τη χρησιμοποίησή του, αλλά θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικής δομής της χώρας.
Ένα μοντέλο που θα συμβάλλει στη δημιουργία νέου κεφαλαιουχικού εξοπλισμού (νέα κτήρια, νέες εγκαταστάσεις, νέος μηχανολογικός εξοπλισμός, νέες τεχνολογίες, νέεες θέσεις εργασίας...).
Η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: Να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να σπάσει το απόστημα της γραφειοκρατίας και η πραγματική οικονομία να πάρει ανάσα από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονιακών δεσμεύσεων που για τόσα χρόνια κρατούν την Ελλάδα στη μιζέρια και στην ύφεση.
Αυτό το ξέρουν όλοι και το έχει αντιληφθεί και ο φίλαθλος κόσμος και η ελληνική κοινωνία.
Άλλωστε πριν από λίγες μέρες, με κάθε επισημότητα, το υφυπουργείο Αθλητισμού «άναψε πράσινο» για τη δρομολόγηση καθοριστικών εξελίξεων σε σχέση με το Athens Alive, γνωστοποιώντας την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.
Διαβάστε επίσης:
Η παρέμβαση της κυβέρνησης στο ΟΑΚΑ για το Athens Alive
Άπαντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξει ένα «Επενδυτικό σοκ» που θα ταρακουνήσει τη χώρα και να λειτουργήσει ως ελατήριο στην πραγματική οικονομία.
Το project του Athens Alive έρχεται σε αυτό ακριβώς το timing να δώσει προοπτική και να γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η ανάπτυξη σε καμία χώρα δεν έρχεται με ευχολόγια, δεν είναι κάτι γενικό κι αόριστο.
Η ανάπτυξη έχει όνομα και επώνυμο και βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε όλους αυτούς τους επιχειρηματίες που αποφασίζουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις χρημάτων που θα δημιουργήσουν συνθήκες υγιούς οικονομίας.
Που θα παράξουν πλούτο ο οποίος θα διανεμηθεί σωστά και θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας.
Το ζητούμενο για τη χώρα δεν είναι μόνο η αναγκαία ομολογουμένως απομείωση του χρέους. Το μείζον θέμα είναι η αύξηση του ΑΕΠ και τούτο δε γίνεται περιμένοντας το μεγάλο θαύμα...
Το Athens Alive δεν είναι απλά ένα οικονομοτεχνικό project.
Είναι το πρώτο επενδυτικό σοκ στη μεταμνημονιακή Ελλάδα.
Το Athens Alive, στα βόρεια της Αθήνας, θα προσφέρει έναν νέο και εντυπωσιακό χώρο, που θα σέβεται, από τη μία πλευρά, το περιβάλλον, την αρχιτεκτονική κληρονομιά και παράλληλα, με ένα ανανεωμένο μοντέλο που θα εστιάζει στον υγιεινό, ενεργητικό, σύγχρονο τρόπο ζωής.
Οι αριθμοί είναι καλά μελετημένοι και μιλούν από μόνοι τους:
Aπό υπερπολυτελή ξενοδοχεία, μέχρι καταστήματα και γραφεία για την εγκατάσταση startups και θεματικό πάρκο περιλαμβάνει η άκρως φιλόδοξη πρόταση για το Athens Alive, το project, το οποίο αντιστοιχεί σε 1,1 δισ. ευρώ επένδυση, με ένα αναμενόμενο αριθμό επισκεπτών, σε ετήσια βάση, 7 εκατομμυρίων.
To μέγεθος της επένδυσης είναι ανάλογο της παραγόμενης αξίας.
Σύμφωνα με τα νούμερα που ανακοίνωσε η κοινοπραξία:
- Πρόκειται για επένδυση ύψους 1,1 δισ. ευρώ
- Θα φέρει πάνω από 7 εκατ. επισκέπτες
- Περί τα 400 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν σε δραστηριότητες αναψυχής
- Θα δημιουργηθούν περί τις 4.000 νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας κι επιπλέον οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής
- Εκτιμήσεις για 18 δισ. ευρώ Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας και πάνω από 5 δισ. ευρώ φόρων που θα εξασφαλισθούν από την επένδυση για τα επόμενα 20 χρόνια.
Τι χρειάζεται για να συμβουν όλα τα παραπάνω;
Παλιά λέγαμε: πολιτική βούληση. Λάθος. Αυτή υπάρχει. Και η πολιτική βούληση και η λαϊκή απαίτηση.
Για να φύγει η χώρα προς τα εμπρός και για να υπάρξει προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις, καθως και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών!
Τούτο το τελευταίο είναι ίσως το πιο σημαντικό. Η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη του επενδυτικού περιβάλλοντος. Βασική αρχή στην οικονομία είναι η ψυχολογία της αγοράς. Το χρήμα να γυρίζει και να ρολάρει στην Ελλάδα χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κρατούν τη χώρα στην ύφεση και στη μιζέρια.