«Πυρετός» διεργασιών για περίγραμμα συμφωνίας

Εντείνονται τις τελευταίες ημέρες οι διεργασίες της ελληνικής κυβέρνησης, για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, με ορίζοντα την πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.

«Πυρετός» διεργασιών για περίγραμμα συμφωνίας
2'

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μαξίμου - Στόχος η πολιτική λύση στη Ρίγα

Το απόγευμα του Σαββάτου (16/05/2015) λίγα μόνο 24ωρα πριν από τη συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργός Εξωτερικών και συντονιστή της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδη Τσακαλώτο, συμμετείχαν και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Παπαδημούλης: Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία

Ο κ. Παπαδημούλης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει σε μια καλή συμφωνία.
«Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία και φυσικά αυτή θα στηριχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΚΟ μας και εκτιμώ και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», τόνισε σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο ευρωβουλευτής, όπως ανέφερε, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρωθυπουργό, αντάλλαξαν απόψεις και σημείωσε ότι το πλαίσιο των στόχων έχει περιγραφεί με απόλυτη σαφήνεια από τον πρωθυπουργό, στην ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής.

Ερωτηθείς εάν θα τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την έγκριση ή όχι από τη Βουλή, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή προέχει να πετύχουμε και σύντομα την καλύτερη δυνατή συμφωνία» και πρόσθεσε ότι «όλα τα άλλα θα κριθούν στην ώρα τους και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό».

Το μήνυμα Τσίπρα στους εταίρους

Όπως φάνηκε και από την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist, η Ελλάδα επιδιώκει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2015 και το 2016, να μην γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων, να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους και να προχωρήσει σε πρόγραμμα επενδύσεων.

Από την άλλη όμως οι δανειστές ζητούν σταθερά παρεμβάσεις στα εργασιακά και το ασφαλιστικό με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, κ. Ντομπρόβσκις να δηλώνει όχι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και χρειάζεται επιτάχυνση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή