Απίστευτη δήλωση Κατρούγκαλου: Τα μνημόνια ψηφίζονται μόνο από χουντικά καθεστώτα τύπου Πινοσέτ!
Οι πολιτικοί «φωστήρες» της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου έχουν βαλθεί να εξοντώσουν τη χώρα, όχι μόνο ψηφίζοντας ανθρωποκτόνα μέτρα, αλλά και προχωρώντας σε ανεκδιήγητες τοποθετήσεις και δηλώσεις.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΨΙΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΕΙ!
«Πρωταγωνιστής», αυτή τη φορά, ήταν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, μιλώντας το Σάββατο (28/05/2016) στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», στην Καλαμάτα τοποθετήθηκε επί της πολιτικής των μνημονίων, λέγοντας το εξής αμίμητο: «Τα μνημόνια είναι συμπυκνωμένος αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ και δυστυχώς για την Ευρώπη, αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονταν σε όλες τις χώρες, άρα το στοίχημά μας ήταν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 πως θα αναστρέφαμε αυτή την συνταγή που μας είχε προταθεί ως φάρμακο».
Τάδε έφη Γιώργος Κατρούγκαλος, ο νυν υπουργός Εργασίας και «αρχιτέκτονας» του νέου ασφαλιστικού νόμου, που πριν από μία περίπου εβδομάδα ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως «επιτυχία» και «άθλο».
Και πρόσθεσε: «Δεν έγινε όμως αυτό κατορθωτό διότι, υπερτιμήσαμε ιδιαίτερα το βαθμό που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποτιμήσαμε νεοφιλελεύθερους κύκλους που δεν ήθελαν μέσω της Ελλάδας να αποδειχτεί ότι υπάρχουν κι άλλες πολιτικές».
Μάλιστα, συνεχίζοντας την πάγια τακτική της υπέρμετρης αισιοδοξίας, ο Γ. Κατρούγκαλος μίλησε για «θετική στροφή των εξελίξεων με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απόφαση του Eurogroup».
«Βρισκόμαστε σε θετική στροφή, γιατί τελειώνει μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας η οποία δηλητηρίαζε την οικονομία. Και βέβαια δεν θέλαμε να τελειώσουμε την αξιολόγηση πάση θυσία, όπως έλεγαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά θέλαμε να την κλείσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα μέτρα», σημείωσε.
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι για τον υπουργό Εργασίας φταίνε πάντα οι άλλοι, αλλά επ’ουδενί η παρούσα κυβέρνηση. «Πρέπει να δείξουμε το στίγμα της πολιτικής μας, είπε ακόμα ο κ. Κατρούγκαλος και εξήγησε ότι η κεντρική πολιτική σύγκρουση στην Ευρώπη είναι ανάμεσα σε δυνάμεις που θέλουν να διαλύσουν τις κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Σε νεοφιλελεύθερες δυνάμεις που θέλουν να απορυθμίσουν και να καταργήσουν βασικά εργασιακά δικαιώματα. Από την άλλη πλευρά, είπε, είναι οι δυνάμεις της εργασίας που θέλουν να προωθήσουν σύγχρονες πολιτικές που χρειάζεται ένα κοινωνικό κράτος».
Για την εθνική σύνταξη και τον «κόφτη»
Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «αποτελεί αρχή κοινωνικής δικαιοσύνης και ανέφερε ότι με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στόχος είναι η ασφάλιση και η σύνταξη να διασφαλίζει τους πιο φτωχούς και τους πιο αδύναμους».
Ο ίδιος μίλησε και για τον περιβόητο «κόφτη», υποστηρίζοντας ότι «καθιερώθηκε για να αποκρούσουμε μελλοντικές απαιτήσεις του ΔΝΤ αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας και θα πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα είναι όμως υπό τον έλεγχό μας».
Και πρόσθεσε: «ο κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί και αν ενεργοποιηθεί έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να προστατεύουμε τους ευάλωτους και αδύναμους και να μην πειράζουμε μισθούς και συντάξεις», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι, «τα δύσκολα τα έχουμε περάσει, αλλά έχουμε μπροστά μας δυσκολότερες προκλήσεις και χρειαζόμαστε την συμμετοχή όλων σας», εξηγώντας πως δεν αρκεί να παράγουμε για παράδειγμα καλό και ποιοτικό λάδι. Πρέπει να σταματήσουμε να το διαθέτουμε χύμα και θα πρέπει να περάσουμε σε μια ελαφριά βιομηχανία, να το συσκευάζουμε και να το διαθέτουμε στην αγορά.
Ένταση και μικροεπεισόδια
Να σημειωθεί ότι στην έναρξη της ομιλίας του υπουργού, εντός της αίθουσας μπήκε μια γυναίκα και χωρίς να μιλά προχώρησε μπροστά και σήκωσε ένα χαρτί που έγραφε «ντροπή σας» και αποχώρησε ήσυχα.
Ένταση όμως προκλήθηκε την ώρα που είχε ολοκληρώσει την ομιλία του ο υπουργός και δεχόταν ερωτήσεις, όταν ένας πολίτης πήρε τον λόγο κι άρχισε να τον κατηγορεί για τις πολιτικές, τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση πολλών μέσα στην αίθουσα που φωνάζοντας ζήτησαν από τον συγκεκριμένο πολίτη να αποχωρήσει.
Μάλιστα κάποιος τον αποκάλεσε στέλεχος του ΕΠΑΜ και ο «διαμαρτυρόμενος» άρχισε να φωνάζει ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να σηκωθούν περισσότεροι από τους παραβρισκόμενους όρθιοι φωνάζοντάς του να σταματήσει.
Τελικά αποχώρησε και το επεισόδιο έληξε, με τον υπουργό να διατηρεί πάντως την ψυχραιμία του συνεχίζοντας να απαντά στις ερωτήσεις που του έκανε το ακροατήριο για πάνω από μία ώρα.