ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Κίνδυνος να δούμε πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή

Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Κίνδυνος να δούμε πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή
Φωτ.: Eurokinissi

Συνεχίζεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας 

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγόρησε για προσωπικές ευθύνες στην υπόθεση των Τεμπών αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα για την δική της παρέμβαση η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αφαιρέσατε τη ζωή από 57 ανθρώπους», είπε ο πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στην ομιλία της κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή. «Παραβιάσατε τους ηθικούς κανόνες», είπε σε άλλο σημείο.

«Η αποψινή σας ψήφος είναι ψήφος που θα σας συνοδεύει για πάντα, που θα σας στιγματίσει για πάντα και η παρουσία σας εδώ στη Βουλή είναι εκείνη που έχει γραφτεί στην ιστορία, όπως γράφτηκε στην ιστορία η χθεσινή έξαλλη επιβράβευση του υπόλογου, υπεύθυνου και ποινικά υπεύθυνου Κώστα Καραμανλή, από την κοινοβουλευτική ομάδα που με αυτόν τον τρόπο ανέλαβε την ευθύνη της συγκάλυψης», ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου.

Κατήγγειλε πως η ίδια ήρθε εσπευσμένα γιατί ο πρόεδρος της Βουλής «έκοψε» 60 ομιλητές από τον κατάλογο για να κλείσει άρον άρον την σημερινή συζήτηση, όπως είπε.

«Για εσάς είναι υπέρτερο αγαθό το έσοδο του εισιτηρίου και η απάτη της αναβάθμισης των σιδηροδρόμων από την ανθρώπινη ζωή», κατηγόρησε αργότερα τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Υπήρχαν 204 νεκροί στους σιδηροδρόμους τα προηγούμενα χρόνια, την τελευταία 15ετία, σε δυστυχήματα με λιγότερους νεκρούς. Τα γνωρίζατε»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον σταθμάρχη

Χαρακτήρισε τον σταθμάρχη «ρουσφέτι της ΝΔ». «Παραδέχτηκε λέτε ο σταθμάρχης το λάθος του. Αλλά ο σταθμάρχης ανέλαβε την αντικειμενική ευθύνη. Ο σταθμάρχης λέει τα ίδια που λένε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής, γιατί ο σταθμάρχης είναι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής», είπε η κα Κωνσταντοπούλου

Σύμφωνα με την ίδια ο κ. Καραμανλής δεν ζήτησε συγγνώμη, δεν είπε ότι έκανε λάθος, είπε ότι τα έκανε σωστά. Επισήμανε δε με βάση το χθεσινό χειροκρότημα τον κίνδυνο να δούμε πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Δέχεται προειδοποιήσεις

«Με προειδοποιούσαν διευθυντές σταθμών ότι πρέπει να προσέχω, από ραδιοφωνικού μικροφώνου, ότι πρέπει να προσέχω την πορεία μου, παρέχοντάς σας υπηρεσία. Αλλά δεν θα με σταματήσετε», είπε και πρόσθεσε: «Αν ήξερα όσα ήξεραν θα φώναζα μην μπαίνετε στα τρένα κίνδυνος θάνατος».

Επίθεση κατά Μαρκόπουλου

Χαρακτήρισε «σκοτεινό πρόσωπο» τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιστροπής Δ. Μαρκόπουλο, λέγοντας «ότι εξυμνούσε τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής» όταν ήταν δημοσιογράφος. «Αυτό το πρόσωπο έκανε την βρώμικη δουλειά στην Εξεταστική με τον πιο βρώμικο τρόπο. Αλλά σε κοινή θέα, τον είδε το πανελλήνιο», είπε.

Για τον Παπαθανάση

«Εμφανίστηκε στις 3 τα ξημερώματα ο κ. Παπαθανάσης και κατέθεσε τα πειστήρια του μπαζώματος. Πιστεύατε ότι δεν θα το πάρει χαμπάρι κανείς; Αποδεικνύεται πως έγινε σε συνεργασία Αγοραστού και υπ. Οικονομικών», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Εελευθερίας. «Μπαζώσατε το χώρο γιατί ξέρατε τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία», πρόσθεσε.

Απάντηση σε Γεωργιάδη

Σε απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη για το χθεσινό μήνυμα του πατέρα θύματος, που εκείνος επικαλέστηκε, επέμεινε πως ο νεκρός νεαρός ήταν εθελοντής στο γραφείο του πρωθυπουργού, με βάση δημοσιεύματα και λεγόμενα και του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως υποστήριξε.

Κάλεσε τους δημοσιογράφους να πουν την αλήθεια

«Στις 28 Μαρτίου 2023, στο μνημόσυνο, η Μαρία Καρυστιανού κάποια στιγμή έφυγε από δίπλα μου γιατί εντόπισε τον κ. Αγοραστό. Θέλησε να του ζητήσει εξηγήσεις για το μπάζωμα. Όλη η στιχομυθία. Καλώ τους δημοσιογράφους, όχι τα μέσα ενημέρωσης, τους δημοσιογράφους που έχουν καθήκον, είναι καταγεγραμμένη από τις κάμερες η στιχομυθία Καρυστιανού-Αγοραστού. Αναζητήστε τα, δημοσιεύστε τα. Υπάρχουν σε δημόσια θέα για να καταρρίψουν την προπαγάνδα που ηθελημένα διοργανώνει η κυβέρνηση».

«‘Όσες ενορχηστρώσεις και αν διοργανώσετε θα αντέξω», κατέληξε.