ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Φλώρος: Ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Κωνσταντίνος Φλώρος: Ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

«Αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει σε Έλληνα βουλευτή στο Κοινοβούλιο», παραδέχθηκε, μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος βουλευτής μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στη Βουλή

Σε δηλώσεις προχώρησε η δικηγόρος του ανεξάρτητου -πλέον- βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου. «Δεν επιβλήθηκε κανένας όρος. Ο κ. Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος. Του επιβλήθηκε ο περιορισμός να μην πλησιάζει τον κύριο Γραμμένο στα 50 μέτρα», είπε η δικηγόρος του, αμέσως μετά την απολογία του βουλευτή.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στις δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια είπε «ως γιος εκείνη τη στιγμή και ορμώμενος από το συναίσθημα θεώρησα ότι έπραξα σωστά. Ως βουλευτής έπραξα λάθος, αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει σε Έλληνα βουλευτή στο Κοινοβούλιο».

Ο ίδιος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή για τα πρωτοφανή γεγονότα μέσα στη Βουλή, καθώς κατηγορήθηκε σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου. Προηγήθηκαν οι απολογίες τριών βουλευτών, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο συμβάν. Πρόκειται για τους βουλευτές της ΝΔ κ. Σιμόπουλος και κα. Μονογιού και τον ανεξάρτητο και πρώην «Σπαρτιάτη» κ. Βαλτογιάννη.

Χθες (24/4) ο Κωνσταντίνος Φλώρος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί και συνεπώς, παρέμεινε υπό κράτηση στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ), μετά την επίθεση στον κ. Γραμμένο.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος τραυματίστηκε έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας επικαλέστηκε τη φρουρά. Πράγματι, άμεσα αυτή επενέβη και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Τι ισχυρίστηκε χθες ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Από την πλευρά του, ο κ. Φλώρος ισχυρίστηκε χθες πως ο κ. Γραμμένος εξύβρισε τη μητέρα του ενώ από την άλλη η Ελληνική Λύση και ο κ. Γραμμένος δεν το επιβεβαιώνουν. Η φρουρά άκουσε τον κ. Φλώρο να λέει «μην χαρακτηρίζει τη μητέρα μου» ωστόσο, δεν άκουσε τι είχε πει ο κ. Γραμμένος.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Βασίλη Γραμμένο

Ο Βασίλης Γραμμένος μετά τον ξυλοδαρμό του μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ΓΝΑ. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, έχει υποστεί κάταγμα μύτης, διάστρεμμα, διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης και ρήξη συνδέσμου του καρπού.

Έχει τοποθετηθεί νάρθηκας στο χέρι του και έχει λάβει 10 ημέρες άδεια.

Σχετικές ειδήσεις