ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: «Με το κράτος, όταν αυτό αποφασίζει να κάνει κάτι, δεν τα βάζει κανείς, θα τον ισοπεδώσει»

Φλωρίδης: «Με το κράτος, όταν αυτό αποφασίζει να κάνει κάτι, δεν τα βάζει κανείς, θα τον ισοπεδώσει»

Για την έρευνα σχετικά με την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

Για την επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας στις έρευνες για τη δολοφονία Λυγγερίδη, αλλά και την ακροδεξιά στη χώρα μας μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ξεκαθαρίζοντας, όσον αφορά την οπαδική βία, ότι «το καρκίνωμα αυτό θα ξεριζωθεί με συστηματική δουλειά και αυστηρό πλαίσιο»

«Τώρα ακολουθεί η δικαιοσύνη που έχει στα χέρια της τον φάκελο, απόλυτα τεκμηριωμένο και η ανάκριση θα πάει την υπόθεση παρακάτω. Η ανακριτική διαδικασία θα φτάσει μέχρι το τέλος και ό,τι προκύπτει να βγει στη δημοσιότητα. Ό,τι τεκμηριώνεται θα αποδίδεται», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο θάνατος του άτυχου αστυνομικού, ήταν η αιτία να διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πάει καλά», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε «έτσι φτάσαμε σε ένα νέο πλαίσιο με τη δηλωμένη αποφασιστικότητά της κυβέρνησης να υπηρετηθεί σωστά».

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε πιο γρήγορα τη διαδικασία για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι υπήρχε αυστηρό πλαίσιο το οποίο όμως συνέχεια αναβαλλόταν, αναφέροντας ως παράδειγμα την τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση δεχόταν πιέσεις ώστε να μην προχωρήσει στα μέτρα κατά της οπαδικής βίας ο κ. Φλωρίδης απάντησε: «με το κράτος όταν αυτό αποφασίζει να κάνει κάτι, δεν τα βάζει κανείς, θα τον ισοπεδώσει» και επανέλαβε πως «η απόφαση είναι ότι το καρκίνωμα αυτό πρέπει να ξεριζωθεί και θα ξεριζωθεί» για να προσθέσει ότι «από ένα σημείο και μετά αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις εκβιάζουν και τις ίδιες τις ομάδες».