ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς - Έκκληση να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες»

Κικίλιας: «Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς - Έκκληση να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες»

Ο Υπουργός  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε δήλωσε αναφορικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τον 24ώρο

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, προχώρησε σε δήλωσε αναφορικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ώρο.

Παράλληλα, ο κύριος Κικίλιας υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων καθώς ξεκινά η αντιπυρική περίοδος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι « κάνω έκκληση προς όλους να προστατεύσουμε τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας».

Αναλυτικά η δήλωση του κύριου Κικίλια:

«Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα καλλιεργειών. Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία για τις πιθανές ολέθριες συνέπειες, με το νέο αυστηρό πλαίσιο δεν μένουν ατιμώρητες. Ήδη εγιναν 3 συλλήψεις, επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ ένας εξ αυτών θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα. Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Προειδοποιώ ότι ο εξ αμέλειας εμπρησμός επισύρει πλέον σημαντικές ποινές και ταυτόχρονα κάνω έκκληση προς όλους να προστατεύσουμε τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας».