ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι είναι πίσω από το Tik Tok του Μητσοτάκη - Οι τέσσερις σωματοφύλακες

Ποιοι είναι πίσω από το Tik Tok του Μητσοτάκη - Οι τέσσερις σωματοφύλακες

Την επιτυχημένη συνταγή των εθνικών εκλογών ακολουθεί και στις Ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός

Τέσσερα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου είναι οι αθέατοι πρωταγωνιστές των βίντεο που ανεβάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Tik Tok.

Το πρόσωπο-«κλειδί» της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία των βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη.

Ποια είναι η Διευθύντρια επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη; Η Κύρα Κάπη, με σπουδές στο Κολέγιο Αθηνών, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (Επικοινωνία και ΜΜΕ) και μεταπτυχιακά στο περίφημο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok τιμήθηκε με την ειδική διάκριση “Ermis White” στον πιο σημαντικό διαγωνισμό για τη δημιουργικότητα στην επικοινωνία στην Ελλάδα.

Εξάλλου, η κινητήρια δύναμη του εγχειρήματος είναι ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Χρήστος Ζωγράφος, ο οποίος προορίζεται να πάρει τη θέση του Δημήτρη Τσιόδρα και να γίνει διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που συνθέτουν την ομάδα Tik Tok του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο Έρικ Παρκς, μέλος και της ομάδας web του πρωθυπουργού και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, όπως μετέδωσε στο MEGA η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συνεχίσει την επικοινωνία του με τους ψηφοφόρους, και ιδίως τους νέους, μέσω TikTok και στις ευρωεκλογές, λόγω της μεγάλης απήχησης που έχουν τα βίντεο που ανεβάζει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Κάθε ανάρτησή του αποτελεί αντικείμενο θετικού σχολιασμού στα μέσα ενημέρωσης αλλά και μεταξύ των νέων ανθρώπων.

Χαρακτηριστική είναι η τελευταία ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Tik Tok, ο οποίος με μεγάλη δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμού σχολιάζει την πρόκριση των ομάδων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Final-4. «Εγώ γκαντέμης; Τι έχουν να πουν σήμερα όλοι αυτοί; Εγώ σας το είπα αλλά δεν με ακούσατε» αναφέρει με αρκετή δόση χιούμορ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βίντεο που δημοσίευσε σχετίζεται με την πρόκριση του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού στο Final-4 της Euroleague την οποία είχε προβλέψει από τις 2 Μαΐου.

«Εγώ γκαντέμης; Τι έχουν να πουν σήμερα όλοι αυτοί; Εγώ σας το είπα αλλά δεν με ακούσατε», λέει στο βίντεο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.