ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Έπαιξε μπάσκετ με ΑμεΑ στην Κομοτηνή - «Δεσμεύομαι για ένα σύγχρονο κράτος»

Κασσελάκης: Έπαιξε μπάσκετ με ΑμεΑ στην Κομοτηνή - «Δεσμεύομαι για ένα σύγχρονο κράτος»
Facebook

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη συμμετοχή του στον αγώνα μπάσκετ με ΑμεΑ

Την ευκαιρία να παίξει μπάσκετ με ΑμεΑ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην Κομοτηνή μετά τις συναντήσεις που είχε με πολίτες της περιοχής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του «Περπατώ» και ζήτησε να συμμετάσχει στην προπόνηση της ομάδας μπάσκετ του Ηρόδοτου στο προπονητήριο του ΤΕΦΑΑ.

Τον Στέφανο Κασσελάκη ενημέρωσε σχετικά ο πρόεδρος του «Περπατώ» και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Άλεξ Ταξιλδάρης, παρόντος και του προέδρου του Ηρόδοτου, αντιδημάρχου Κομοτηνής Κίμωνα Λεχούδη. Ο κος Ταξιλδάρης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις δράσεις του Περπατώ και του Ηρόδοτου, ενώ εξήγησε το θετικό παράδειγμα της Κομοτηνής, που είναι μία προσβάσιμη πόλη και πως αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Έμφαση δόθηκε στην αξία του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία για την αποκατάσταση αλλά και τη συμμετοχικότητα, ενώ επίσης αναδείχτηκε η σημασία να έχει η Ελλάδα υψηλού επιπέδου αθλητές ΑμεΑ και να στηρίζει το αναπηρικό κίνημα η πολιτεία. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, έγιναν αναφορές από τον Άλεξ Ταξιλδάρη και στους προσεχείς Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 και την προετοιμασία της ελληνικής αποστολής.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης ανήρτησε στα social media βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ίδιος να παίζει μπάσκετ. «Στον σύλλογο «Περπατώ» στην Κομοτηνή, έπαιξα μπάσκετ με τους αθλητές του Ηροδότου. Καθημερινά μετά την εργασία τους προπονούνται. Σπάζοντας τα εμπόδια του κράτους. Άνθρωποι με ψυχή, άνθρωποι ορατοί. Με τον παραολυμπιονίκη και αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους «Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024» Άλεξ Ταξιλδάρη, συζητήσαμε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο του συλλόγου «Περπατώ». Ένας σύλλογος που υποκαθιστά τον ρόλο ενός κράτους αδιάφορου, μη συμπεριληπτικού. Μια κυβέρνηση της κενής διαφήμισης. Ο «προσωπικός βοηθός» που διαφήμιζαν δεν έχει επεκταθεί στην περιφέρεια, αφήνοντας τόσους ανθρώπους και τόσες οικογένειες μόνους», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συμπλήρωσε πως «Φεύγω με τη δέσμευση ότι όλα αυτά θα αλλάξουν. Με ένα σύγχρονο κράτος που θα παρέχει προστασία σε όλους, για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας. Κρατάω σαν φυλαχτό αυτό που μου είπε ο Άλεξ για τη συμπεριφορά μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία: Just say hi!»

Σχετικές ειδήσεις