Καμμένος: Η τρόικα οδήγησε σε ανεργία και λουκέτα Ελλάδα και Κύπρο
Τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου μεταξύ των ελληνικών και κυπριακών κομμάτων κατά της πολιτικής της τρόικας για τα θέματα της οικονομίας πρότεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντησή του σήμερα, με τον γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.
Ο κ. Καμμένος είπε πως μέσα σε μια νύχτα «δημεύθηκαν ουσιαστικά τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, τα 500 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν δώρο σε τραπεζίτη» και τόνισε ότι αυτό είναι ένα θέμα προς διερεύνηση «για πολιτικές και ποινικές ευθύνες και του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και τραπεζιτών και των κυβερνήσεων».
Αναφέρθηκε στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Κύπρο από την τρόικα, και είπε ότι «είναι μια πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, η οποία έχει οδηγήσει σε ανεργία, σε ύφεση και σε λουκέτα στην Ελλάδα και στην Κύπρο».
Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της ομοσπονδίας και όχι υπέρ της συνομοσπονδίας «που βάζει στο τραπέζι την ηγεσία του ψευδοκράτους ως συνομιλητή», όπως είπε.
Από την πλευρά του ο κ.Κυπριανού αναφέρθηκε στο Κυπριακό και είπε ότι για το ΑΚΕΛ «ανέκαθεν ήταν προτεραιότητα η επίτευξη δίκαιης λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του εθνικού μας προβλήματος. Στηρίζουμε τη διαδικασία, διατηρώντας βέβαια την ίδια στιγμή αρκετές ανησυχίες για το πως ενδεχομένως θα εξελιχθούν τα πράγματα και είναι για αυτό τον λόγο που θεωρούμε ότι απαιτείται να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο και την Ελλάδα, γύρω από μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους οι οποίοι υπάρχουν σε αυτή την πορεία».
Όσο για την οικονομία εξέφρασε την ανησυχία του για το πως εξελίσσονται τα δεδομένα στην Κύπρο, και είπε ότι «η κυβέρνηση στην Κύπρο χαίρεται γιατί υλοποιεί τις απαιτήσεις της τρόικα. Θεωρούμε όμως ότι εκείνο που μένει πίσω είναι μόνο καταστροφή για τον κυπριακό λαό».
Τέλος ο κ. Κυπριανού είπε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των εξελίξεων στην κυπριακή, «αλλά και στην ελληνική οικονομία και η απόδοση ευθυνών εκεί όπου ανήκουν, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το μεγάλο κενό το οποίο υπάρχει στον τραπεζικό τομέα και το οποίο ουσιαστικά, τουλάχιστον στην δική μας περίπτωση, στην Κύπρο, μας έχει υποχρεώσει να προσφύγουμε στον Μηχανισμό Στήριξης».
Διαβάστε επίσης:
Καμμένος: Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού
Καμμένος: Συνεννοούνται στην πλάτη του ελληνικού λαού
Καμμένος: Ποιος λέει ψέματα; Ο Σαμαράς ή ο Όλι Ρεν;