Η ΔΕΘ, τα συμφέροντα και το «Ουράνιο Τόξο»

Σε εμφύλια σύγκρουση εξελίχθηκε το διαζύγιο του προέδρου και του αναπληρωτή διευθυντή της ΔΕΘ...

2'

Σε εμφύλια σύγκρουση εξελίχθηκε το διαζύγιο του προέδρου και του αναπληρωτή διευθυντή της ΔΕΘ, κυρίων Γιάννη Κωνσταντίνου και Κώστα Μαυράκη.

Και οι δύο έχουν δηλώσει πως η επόμενη ημέρα μετά το Πάσχα δεν θα τους βρει στο τιμόνι της ΔΕΘ, αφού η σύγκρουση που υπήρξε μεταξύ τους, τους τελευταίους μήνες, είχε ξεπεράσει κάθε όριο.

Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και φαρμακερές βολές, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει, αφού ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για διαπλοκή αφήνοντας και υπόνοιες περί διαφθοράς.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του χθες το βράδυ κράτησε αποστάσεις και από τους δύο.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «για µεγάλο χρονικό διάστηµα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης παρακολουθεί µε ιδιαίτερο προβληµατισµό τη δηµόσια αντιπαράθεση του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΘ Α.Ε. κ. Γ. Κωνσταντίνου και του εκτελεστικού µέλους του Δ.Σ. και αναπληρωτή διευθυντή κ. Κ. Μαυράκη. Η αδυναµία ουσιαστικής συνεργασίας µεταξύ τους έχει µόνιµα χαρακτηριστικά και εµφανώς πλέον αρνητικά αποτελέσµατα στην εύρυθµη λειτουργία της εταιρείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάληξη να αποχωρήσουν και οι δύο από την ΔΕΘ ήταν και αυτή που ήθελε το υπουργείο. Η συνεργασία των δύο είχε καταστεί αδύνατη.

Μάλιστα ο κ. Κωνσταντίνου είχε κατηγορήσει τον κ. Μαυράκη ότι η κόρη του εργαζόταν σε εταιρεία που διεκδικούσε τον σχεδιασμό της ΔΕΘ στη Σίνδο, όπου θα μετεγκατασταθεί, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή διευθυντή. Ο κ. Μαυράκης είχε την υποστήριξη σχεδόν την πλειοψηφία του ΔΣ.

Ο κ. Κωνσταντίνου από την αρχή σχεδόν αποτέλεσε ξένο σώμα για την ΔΕΘ, ειδικά μετά την παρουσία του σε εκδήλωση για το αναγνωστικό «σλαβομακεδονικής» γλώσσας, όπου εκεί είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είχε πει πως αισθάνεται «ελληνόφωνος Ευρωπαίος». Ο κ. Κωσταντίνου διατηρούσε στενές σχέσεις με το «Ουράνιο Τόξο», οργάνωση που διεκδικεί τον χαρακτηρισμό των λιγοστών μελών της ως «μακεδονική μειονότητα», γεγονός που είχε προκαλέσει την οργή της μεγάλης πλειοψηφίας του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή