Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση
Η κοινωνία δεν αντέχει τη λήψη νέων μέτρων, ούτε την εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την αύξηση του χρέους – Διότι μείωση δεν θα δούμε ποτέ...
Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί η λίστα των δώδεκα προαπαιτούμενων που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των δύο δόσεων.
Μάλιστα τα έξι από αυτά πρέπει να έχουν «κλειδώσει» μέχρι τις 8 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία πιθανότατα θα επιστρέψει η τρόικα στη Αθήνα.
Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση να έκλεισε άρον – άρον τη Βουλή με σκοπό να είναι βέβαιη ότι θα ψηφιστούν τα δύσκολα νομοσχέδια από τα θερινά τμήματα, ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο απλό δεν αποδεικνύεται και η όποια σιγουριά υπήρχε έχει αρχίσει να εξατμίζεται!
Ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι δεν αντέχει επιπλέον μέτρα και έχει φτάσει στα όρια του και αυτό είναι κάτι που ορισμένοι βουλευτές της συγκυβέρνησης δείχνουν να το έχουν αντιληφθεί (;).
Το μεγαλύτερο «αγκάθι» αυτή τη στιγμή είναι το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».
Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», γνωστότερο ως νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» εισάγεται προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την προσεχή Πέμπτη.
Ήδη οι ενστάσεις από βουλευτές - κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας - είναι πολλές και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά και τις θέσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Κοζάνης Πάρη Κουκουλόπουλου πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα.
Την ίδια ώρα, απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη «μικρή» ΔΕΗ έλαβε ομόφωνα η διοίκηση του σωματείου «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας.
Και το «σπάσιμο της ΔΕΗ» είναι μόνο η αρχή, καθώς το καλοκαίρι αναμένεται να είναι καυτό, από κάθε άποψη.
Μεταξύ άλλων θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή το σκανδαλώδες νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, οι ρυθμίσεις για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, όπως επίσης και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και ιδίως στα επικουρικά ταμεία.
Μένει να δούμε αν οι βουλευτές οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν εκφράσει ανοιχτά τις ενστάσεις τους σε πολλά από τα παραπάνω νομοσχέδια θα τα καταψηφίσουν ή θα οδηγηθούμε για μια ακόμη φορά σε λογικές... «κωλοτούμπας».
Διαβάστε επίσης:
Στη Βουλή η «μικρή ΔΕΗ» - Απειλούν με μπλακ άουτ οι συνδικαλιστές
Τα «δώρα» που μας άφησαν οι δανειστές!