Ο ΓΑΠ δικαιώνεται με το «success story» του Σαμαρά - Ένας εργαζόμενος ανά νοικοκυριό!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος αριθμός των απασχολούμενων ανά νοικοκυριό είναι της τάξης του 0,9
Ακριβώς 3 χρόνια πριν. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2011, από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε προκαλέσει αίσθηση με τη φράση «βασικός μου στόχος είναι να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο».
Τρία χρόνια μετά και μετά από 6 χρόνια ύφεσης της ελληνικής οικονομίας οι αριθμοί τον «δικαιώνουν» απολύτως!
Η πολιτική του “success story” που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζουν το έργο του κ. Παπανδρέου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι αριθμοί:
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος αριθμός των απασχολούμενων ανά νοικοκυριό είναι της τάξης του 0,9.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο χάρτης της απασχόλησης δείχνει ότι οι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα απασχολούνται ως ανειδίκευτοι εργάτες, χειρώνακτες και μικροεπαγγελματίες την ώρα που η πλειονότητα των Ελλήνων απασχολείται στο εμπόριο, τη δημόσια διοίκηση και την άμυνα.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση την ποσοστιαία κατανομή των απασχολουμένων κατά ομάδες κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στον κλάδο «Χονδρικό και λιανικό εμπόριο, μεταφορά και αποθήκευση, στέγαση και υπηρεσίες εστίασης» με ποσοστό 30,5% και κατέχει την τελευταία θέση (ποσοστό 0,2%) στον κλάδο «Διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Παράλληλα, παρά τα καιρούς γραφόμενα, στον κλάδο «Δημόσια διοίκηση, άμυνα, εκπαίδευση, δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα» δεν είναι πρώτη η χώρα μας, αλλά η Δανία με ποσοστό 33%.
Ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο, ότι, σε ελλαδικό επίπεδο, η Ήπειρος είναι η περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό συνταξιούχων (27,9%) στο σύνολο του μόνιμου πληθυσμού της, ενώ αντίθετα το μικρότερο ποσοστό συνταξιούχων (18,5%) εμφανίζεται στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ειδικότερα, από τα οικονομικά χαρακτηριστικά του μόνιμου πληθυσμού της χώρας, που δημοσιοποίησε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν τα εξής:
- Ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός ανήλθε το 2011 σε 4.586.636 άτομα (42,4% του συνόλου του μόνιμου πληθυσμού) ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 6.229.650 άτομα (57,6% του συνόλου του μόνιμου πληθυσμού).
- Από το σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, 3.727.633 άτομα δήλωσαν «απασχολούμενοι» και 859.003 άτομα δήλωσαν «άνεργοι». Το μεγαλύτερο ποσοστό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού (59%) είναι άντρες, ενώ οι γυναίκες αποτελούν το υπόλοιπο 41%.
- Το 46,2% του συνόλου των απασχολουμένων ανήκει στην ομάδα ηλικίας 30- 44 ετών, ακολουθούμενο από ποσοστό 36,2 % που ανήκει στην ομάδα 45- 64 ετών. Ο μέσος αριθμός απασχολουμένων ανά νοικοκυριό είναι 0,9.
Διαβάστε επίσης:
ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Στο 23% η ανεργία το 2020
ΟΟΣΑ: Η ανεργία στην Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα
Κρύβουν τους ανέργους από τα επίσημα στοιχεία!