Νέα δημοσκόπηση της GPO

Στο 1,7% διαμορφώνεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ...

1'

Στο 1,7% διαμορφώνεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.


Όπως προκύπτει από την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 21,9% έναντι 20,2% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 7% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,3%.


Τα υπόλοιπα κόμματα που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση δεν μπαίνουν στη Βουλή συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Οικολόγοι Πράσινοι 2,4%, ΔΗΣΥ 2,5%, Δημοκρατική Αριστερά 2,4% και Άρμα Πολιτών 2,5%.


Σε υψηλά ποσοστά 18,6% καταγράφεται το άλλο κόμμα, λευκό, άκυρο και αποχή, ενώ στο 10,2% καταγράφονται όσοι δεν έχουν αποφασίσει.
Πάντως το 67% των ερωτηθέντων λέει όχι σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 59% είναι υπέρ του ανασχηματισμού.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνοντας ποσοστό 31,3%, έναντι 24,1% του Αντώνη Σαμαρά.
Το 77,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι αποτελεσματική, ενώ το 73% κρίνει αρνητικά και την αντιπολίτευση.


Το 84% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι ο φόβος τους για το μέλλον μεγάλωσε κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μνημονίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή