Σαμαράς: Όχι εκβιασμούς στη Νέα Δημοκρατία!

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, λίγες μόλις ώρες πριν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς αρχηγούς...

3'

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, λίγες μόλις ώρες πριν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς αρχηγούς, υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Ανατρέποντας το πρόγραμμά του, αποφάσισε να απευθύνει χαιρετισμό σε ομάδα Ευρωβουλευτών της ΝΔ που συνεδρίαζαν στα κεντρικά του κόμματος στη Συγγρού, προκειμένου να δώσει το στίγμα των προθέσεών του

«Μέσα σε δύο 24ωρα είχαμε απανωτές εκδηλώσεις πανικού: Τη μία προτάσεις για δημοψήφισμα. Την άλλη αναγγελίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τον Ιούλιο. Την άλλη φήμες για έξοδο από το ευρώ, που διαψεύδονται στην συνέχεια.

Κι όλα αυτά με διχαστικές λογικές! Που ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα… Τι νομίζουν κάποιοι; Ότι θα μας δέσουν στο άρμα του δικού τους αδιεξόδου; Τους το λέω από τώρα: Όχι εκβιασμούς στη Νέα Δημοκρατία!», σημείωσε και βεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως υιοθετεί στο ακέραιο τους στόχους που αφορούν στη δημοσιονομική εξυγίανση, όχι όμως τους τρόπους που αποφασίστηκαν. «Συναινούμε στο στόχο. Δεν στηρίζουμε, όμως, τον τρόπο. Συναινούμε στο σωστό. Δεν στηρίζουμε όμως το αποδεδειγμένα λάθος. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε που πατάμε και που πάμε: Ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων ενός Μνημονίου, που αποδεδειγμένα, πλέον δεν βγαίνει και δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση. Σεβόμαστε τους εταίρους μας, αλλά και ζητούμε το σεβασμό τους. Τους βλέπουμε ως εταίρους. Όχι ως δανειστές. Εμείς πρώτοι θέλουμε να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Εμείς πρώτοι θέλουμε να επιστρέψουμε τα χρήματα που σήμερα μας δανείζουν.

Ζητάμε, κυρίως, ένα πράγμα: Την ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να βγούμε από την κρίση. Αυτό δεν θα γίνει, αν επιβληθεί περισσότερη «ασφυξία» στην Ελλάδα.

Η χώρα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται σταθερότητα και ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της», είπε εμφατικά, προσθέτοντας πως κάνουν λάθος όσοι, τέτοιες στιγμές, επιχειρούν αποσταθεροποιήσεις και όσοι προσπαθούν να επιβάλουν στον τόπο, πράγματα που δεν τα αντέχει και που δεν οδηγούν πουθενά. Τόνισε μάλιστα πως κάνουν λάθος κι όσοι ενδίδουν σε τέτοιες πιέσεις –αναφερόμενος εμμέσως στην κυβέρνηση- αλλά και όσοι καλλιεργούν το φόβο ή επιβάλλουν εκβιαστικά διλήμματα για να ενδώσει η χώρα σε τέτοιες πιέσεις, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τη Μαρία Δαμανάκη.

Τι θα πει αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο

Με αυτή την ‘‘ατζέντα’’, θα προσέλθει και στο αυριανό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς. Από το πρωί έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες.

Ο ίδιος δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τις ήδη γνωστές θέσεις του. Ωστόσο, στη Συγγρού αναμένουν να διαπιστώσουν , εάν θα επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται αύριο περισσότερο διαλλακτικός και έτοιμος για κάποιες ουσιαστικές υποχωρήσεις.

Εάν και στη ΝΔ δηλώνουν πως δεν γνώριζαν κάτι για τις προθέσεις του ΠτΔ , ωστόσο κάποιοι εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή ήταν η αναμενόμενη συνέχεια μιας σειράς πιέσεων αλλά και προσπαθειών για συναίνεση και εκφράζουν την ελπίδα τους να ευοδώσει η αυριανή συνάντηση αφού όπως λένε, «η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές. Όμως αυτό που ζητά, δεν είναι κάλπες αλλά αλλαγή πολιτικής».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή