Αποφάσισε αποκρατικοποιήσεις η Διυπουργική

Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε χθες εσπευσμένα την παραχώρηση των περιουσιακών στοιχείων στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αποφάσισε αποκρατικοποιήσεις η Διυπουργική
1'

Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε χθες εσπευσμένα την παραχώρηση των περιουσιακών στοιχείων (τα οποία είχε ανακοινώσει την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Η τελική λίστα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο από την κυβέρνηση.

Στη νέα λίστα περιλαμβάνεται η πώληση του 35,5% των ΕΛΠΕ, η πώληση του 55% (από 65%) που κατέχει το δημόσιο της ΔΕΠΑ, η παραχώρηση συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας,η επέκταση της σύμβασης και η χορήγηση νέων αδειών του ΟΠΑΠ και η αξιοποίηση με «sale and lease back» των πρώτων δημόσιων ακινήτων.
Σ

ύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο το πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνει επίσης «το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών που πρέπει να επεκταθεί ο χρόνος παραχώρησης» και «την πρώτη ομάδα ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και μπορούν να πωληθούν και να επανενοικιαστούν με πολύ σοβαρό δημοσιονομικό όφελος». Σημειώνεται ότι οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου περάσει από την κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ δεν επιστρέφει, οδεύει οριστικά προς ιδιωτικοποίηση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή