Βαλυράκης: Η Siemens ήταν κράτος εν κράτει, η ζημιά του δημοσίου είναι ασύλληπτη

"Η δικαιοσύνη από το 1993 ερευνά υποθέσεις που εμπλέκεται η Siemens (ΟΤΕ, C4I κ.λπ.), αλλά «ενώ βρίσκεται μπροστά σε πολιτικά πρόσωπα όχι μόνο δεν τα στέλνει στην Βουλή, αλλά αποφεύγει να αφήσει να διαρρεύσει η πληροφορία» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens Σήφης Βαλυράκης.

Βαλυράκης: Η Siemens ήταν κράτος εν κράτει, η ζημιά του δημοσίου είναι ασύλληπτη

Σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη, η Δικαιοσύνη, ενώ εντόπιζε ευθύνες ή ενδείξεις ευθυνών πολιτικών προσώπων δεν έστελνε το φάκελο στη Βουλή.

«Υπάρχει ακινησία απαράδεκτη από Δικαιοσύνη και αρνήσεις έρευνας από το κοινοβούλιο με το πρόσχημα ότι εφόσον ερευνά η δικαιοσύνη η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα», είπε κάνοντας λόγο για «διαχρονικά αρνητική διάθεση από την Δικαιοσύνη».

Ανέφερε ακόμη ότι «ο κ. Ζαγοριανός τιμωρήθηκε διότι δεν έδινε την δικογραφία Siemens στους κατηγορούμενους για να μην διαρρεύσει ότι εκεί υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα».

Υπενθύμισε ακόμη ότι η Ολομέλεια της Βουλής το 2006, το 2008 και το 2009 αρνήθηκε να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή, ενώ απέρριψε το πόρισμα της Εξεταστικής που συστήθηκε το 2010 και ζητούσε περαιτέρω διερεύνηση συγκεκριμένων προσώπων.

"Η Siemens ήταν κράτος εν κράτει», υποστήριξε ο κ. Βαλυράκης εκτιμώντας ότι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου «είναι ασύλληπτη και με μυθικές παραμέτρους», καθώς για κάθε προμήθεια υπήρχε μίζα 10% (8% σε επιχειρήσεις και εμπλεκόμενα πρόσωπα και 2% σε πολιτικά κόμματα).

Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή υπολόγισε την ζημία του Δημοσίου από τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται η Siemens σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή