ΜΠΑΣΚΕΤ

Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»

Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στην Τουρκία για την πρόκριση στο Final Four, τη μεταγραφή του Σλούκα, αλλά και την επιθυμία του να μείνει για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό AKTOR.

O Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε μετά από 12 χρόνια στο Final Four, με τον Εργκίν Αταμάν να είναι ο «αρχιτέκτονας» της εξαιρετικής ομάδας που τα κατάφερε και να έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία.

Στην πατρίδα του ο 57χρονος τεχνικός θεωρείται «ήρωας» με όσα έχει πετύχει στην καριέρα του και τα ΜΜΕ έσπευσαν να του μιλήσουν για αυτό το νέο του κατόρθωμα (6ο Final Four με τρίτη διαφορετική ομάδα).

Η Fanatik φιλοξένησε δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος μίλησε για την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague, την απογοήτευσή του μετά την ήττα στο Game 1, αλλά και την αίσθησή του πως θα μείνει για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό.

«Στην πραγματικότητα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πίστεψαν σε μένα από την πρώτη μέρα. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν, αλλά και εκείνες τις μέρες είχαμε πίστη ότι θα πετύχουμε τον στόχο. Η πίστη των οπαδών στους δρόμους και στις εξέδρες σε εμάς μας παρακίνησε ακόμη περισσότερο. Εστιάσαμε πιο εύκολα. Εντάξει, ο Παναθηναϊκός δεν είχε προκριθεί στο Final Four εδώ και 12 χρόνια, αλλά έχει μπασκετική κουλτούρα. Έχουν πρωταθλήματα στην ιστορία τους. Αυτό έκανε τη δουλειά μας πιο εύκολη» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Παναθηναϊκός, που έπαιζε με 3-4 χιλιάδες κόσμο πέρυσι, έπαιξε σε γεμάτες κερκίδες τον τελευταίο καιρό. Στην τελευταία αγωνιστική, 100.000 άτομα ήταν στη λίστα αναμονής. Αυτό είναι ένα απίστευτο γεγονός. Είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία. Αυτό βέβαια δεν το κατάφερα μόνος μου. Το έκαναν οι παίκτες μου, το έκανε ο σύλλογος και ο πρόεδρος Γιαννακόπουλος. Πίστευε σε εμάς από την πρώτη μέρα. Εκτός από τους νεαρούς, κρατήσαμε μόνο τον Γκριγκόνις. Όταν το κάναμε, όλοι νόμιζαν ότι ξοδέψαμε πολλά χρήματα. Μόνο στον Σλούκα δώσαμε ένα σημαντικό ποσό. Έπρεπε να το κάνουμε κι αυτό. Κερδίσαμε τον πιο σημαντικό παίκτη του αντιπάλου μας. Έγιναν αυτοί πιο αδύναμοι κι εμείς γίναμε πιο δυνατοί. Χρησιμοποιήσαμε τον υπόλοιπο προϋπολογισμό εξαιρετικά αποτελεσματικά. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι ο σύλλογος δεν είναι μείον. Με επιτυχία, τα έσοδα αυξήθηκαν. Νομίζω ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Αναφορικά με το Final Four ο Εργκίν Αταμάν είπε: «Έμειναν μόνο 4 ομάδες που αξίζουν να είναι στο Final Four. Η Ρεάλ μοιάζει ελαφρώς φαβορί. Νομίζω ότι οι άλλες τρεις ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Φυσικά, είμαστε πολύ δυνατοί από πλευράς φιλάθλων. Αλλά και η Φενέρμπαχτσε και οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα είναι εκεί με μεγάλη δύναμη. Η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να κριθούν όλα στο γήπεδο. Φυσικά, θα είναι μια πολύχρωμη αλλά και δύσκολη διοργάνωση στο Βερολίνο. Σχεδόν οι μισοί από τους αλλοδαπούς που ζουν στη Γερμανία είναι Τούρκοι και οι άλλοι μισοί Έλληνες. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι λίγο αδύναμη από πλευράς φιλάθλων. Ελπίζω να ξεχαστούν οι δυσάρεστες εμπειρίες του παρελθόντος. Θα κάνω το καθήκον μου ως προς αυτό όσο καλύτερα μπορώ. Θα είμαι ήρεμος και ταπεινός, ειδικά εκτός γηπέδου. Αλλά φυσικά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε στο γήπεδο».

Τέλος, ο Αταμάν μίλησε για τη δήλωση ότι θα φύγει αν δεν βρισκόταν ο Παναθηναϊκός AKTOR στο Final Four κι εξέφρασε την πεποίθηση πως θα μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα.

«Ήμουν πολύ απογοητευμένος μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα από τη Μακάμπι. Γιατί τον τελευταίο καιρό ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι στην επιτυχία που θα στεναχωριόμουν πολύ αν δεν μπορούσαμε να πάμε στο Final Four. Στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν δεν προκριθήκαμε στο Final Four, ο σύλλογος γνώριζε πόσα είχαμε πετύχει. Ανεβάσαμε την ομάδα που πήρα από τη 17η θέση στη 2η θέση. Όταν απογοητεύτηκα, είπα: "Αν δεν φτάσουμε στο Final Four, δεν θα είμαι εκεί του χρόνου" για να παρακινήσω τους παίκτες μου. Αυτό παρακίνησε τους πάντες ακόμη περισσότερο. Το να χάσεις το πρώτο ματς εντός έδρας σε αυτές τις σειρές είναι μεγάλο μειονέκτημα. Καταφέραμε όμως να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Υπήρχε ήδη ένας ισχυρός δεσμός με τον πρόεδρο (σ.σ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο). Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια».