ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό

Europa Conference League Φιορεντίνα
EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Europa Conference League: Με γκολ του Ενζολά στο 91ο λεπτό, η Φιορεντίνα νίκησε 3-2 την Μπριζ και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της «OPAP Arena».

Την ώρα που ο Ολυμπιακός πανηγύριζε ιστορικό «διπλό» επί της Άστον Βίλα, οι «βιόλα» έκαναν το πρώτο βήμα για να διεκδικήσει το τρόπαιο στις 29 Μαΐου.

Η ομάδα του Βιτσέντσο Ιταλιάνο σε ένα άκρως εντυπωσιακό ματς, έκαμψε την αντίσταση της Μπριζ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ενζολά, ο οποίος διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Ο Σοτίλ άνοιξε το σκορ για τη Φιορεντίνα μόλις στο 5ο λεπτό, αλλά ο Βανάκεν ισοφάρισε με πέναλτι στο 17’. Ο Μπελότι έδωσε ξανά το προβάδισμα στου γηπεδούχους, κάνοντας το 2-1 στο 37ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπριζ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Οντιεντίκα με δεύτερη κίτρινη στο 61’. Δύο λεπτά αργότερα, πάντως, κατάφερε να ισοφαρίσει (2-2) με τον Τιάγκο, ωστόσο την τελευταία λέξη την είπε ο Ενζολά, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 91’.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Ντοντό, Κουάρτα, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Άρτουρ (70' Λόπες), Μποναβεντούρα (88' Μπαράκ), Μπελτράν (70' Ικονέ), Γκονσάλες, Μπελότι (88' Ενζολά), Σοτίλ (52' Κουαμέ)
ΜΠΡΙΖ: Γιάκερς, Σάμπε, Σπίλερς (90' Ορντόνεζ), Μέχελε, Μέχερ, Σκόρας (66' Νίλσεν), Οντόι (90' Μπαλάντα), Ονιεντίκα, Τζουτγκλά (79' Βέτλεσεν), Βάνακεν, Τιάγκο