ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!

«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!

Ο Παναθηναϊκός αποκτά τρίτο διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή το τελευταίο πεντάμηνο και αναμένεται να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) – «Καυτό» ελληνικό καλοκαίρι.

Η άνοδος του ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι γεγονός. Τόσο την περασμένη σεζόν όσο και στη φετινή που φτάνει στην ολοκλήρωσή της, το σασπένς και η αγωνία είναι στα ύψη. Χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει με σιγουριά ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο, καθώς και ο τέταρτος αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία, Ολυμπιακός, έχει σημαντικές πιθανότητες.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή επιστροφή σε καλό επίπεδο για το ποδόσφαιρό μας, έχει αρχίσει να προσελκύει ενδιαφέρον για επαναπατρισμό από Έλληνες παίκτες. Διεθνείς ποδοσφαιριστές που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν καριέρα στο εξωτερικό, πλέον δεν βλέπουν ως υποβάθμιση το να γυρίσουν στην πατρίδα.

Η αρχή ήδη έχει γίνει με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στους τελευταίους πέντε μήνες προχώρησε ήδη σε τρεις τέτοιες προσθήκες. Με τον Τάσο Μπακασέτα και τον Δημήτρη Λημνιό που ανήκουν στο ρόστερ των «πράσινων», ενώ τώρα ήρθε και η συμφωνία με τον Τζορτζ Μπάλντοκ, επίσης διεθνή Έλληνα, ο οποίος και θα φορά τη φανέλα του «τριφυλλιού» απ’ την ερχόμενη σεζόν όπως όλα δείχνουν.

Πέρα απ’ τον Παναθηναϊκό όμως, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να προχωρήσουν και άλλες ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα σταθερά πλέον, σε κινήσεις ενίσχυσης με Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, «κοιτούν» πολλούς απ’ τους παίκτες που είναι μέλη της γαλανόλευκης κι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε προσθήκες γηγενών ποδοσφαιριστών.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει και η διάθεση αυτών των παιδιών, που δοκίμασαν στο εξωτερικό και πλέον θεωρούν πως ήρθε η ώρα να επαναπατριστούν. Ανεβάζοντας το επίπεδο του ανταγωνισμού ακόμη περισσότερο, επειδή η ποιότητα σε ποδοσφαιρικό επίπεδο δεν λείπει από την Εθνική ομάδα.

Τα ονόματα των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη, ήδη έχουν «ακουστεί». Ο Γιώργος Κυριακόπουλος έχει παραδεχτεί πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει την Ιταλία και να γυρίσει στην Ελλάδα να αγωνιστεί. Και δεν είναι μόνο αυτοί.

Ταυτόχρονα, η… στροφή στο ελληνικό στοιχείο, ίσως να αφορά και προσθήκες απ’ την εγχώρια αγορά για τις κορυφαίες ομάδες της Super League. Με το ενδιαφέρον να έχει αναθερμανθεί για το εγχώριο «προϊόν». Κάτι που είχε χαθεί για αρκετά χρόνια.