ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο αυτί για πρώτη φορά στα χρονικά!

Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο αυτί για πρώτη φορά στα χρονικά!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League διαιτητής θα έχει πάνω του κάμερα κατά τη διάρκεια της αποψινής αναμέτρησης Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Η τεχνολογία εισβάλλει όλο και περισσότερο στον παγκόσμιο αθλητισμό και κατ' επέκταση και στο ποδόσφαιρο.

Μετά το VAR, αλλά και τους διαιτητές ρομπότ, η Premier League πρωτοτυπεί ξανά και ο αγώνας της Δευτέρας (6/5, 22:00) ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διεξαχθεί με μία καινοτομία.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τζάρεντ Γκιλέτ, θα έχει πάνω του μία κάμερα (συγκεκριμένα στο ακουστικό στο αυτί του), η οποία θα καταγράφει όλες τις κινήσεις του, την οπτική του στο γήπεδο, τις αποφάσεις του και την επικοινωνία του με τους ποδοσφαιριστές.

Είναι κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League και το υλικό θα χρησιμοποιηθεί αργότερα με σκοπό την «καλύτερη κατανόηση όσων συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και εκπαίδευση των διαιτητών».

Η Bundesliga έχει κάνει ήδη την αρχή, πάντως, χρησιμοποιώντας την «RefCam» φέτος στην αναμέτρηση της Άιντραχτ με την Βόλφσμπουργκ, με το υλικό να χρησιμοποιείται για ένα 26λεπτο ντοκιμαντέρ.

Σχετικές ειδήσεις