Με τη... μαγκιά της!

Η Εθνική ομάδα έδειξε και πάλι χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και χάρη στην κλάση των Ζήση, Μπουρούση και Φώτση επικράτησε της Σλοβενίας (69-60)...

Με τη... μαγκιά της!
1'

Η Εθνική ομάδα έδειξε και πάλι χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και χάρη στην κλάση των Ζήση, Μπουρούση και Φώτση επικράτησε της Σλοβενίας (69-60) κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε πάρτι στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία, όπου ένιωσε την πίεση από τους Σλοβένους. Εκτός από τους Ζήση, Μπουρούση και Φώτση που στα δύσκολα πήραν την γαλανόλευκη στην πλάτη τους, εξαιρετικός ήταν και ο Παπανικολάου στην τέταρτη περίοδο.

Η Εθνική ομάδα κυριάρχησε από την αρχή στο παρκέ προσέχοντας κυρίως την άμυνά της, ενώ έκλεισε τους διαδρόμους στους ψηλούς της Σλοβενιας προς το ελληνικό καλάθι. Στην επίθεση οι παίκτες του Ζούρου είδαν υπομονή, ενώ έτρεξαν σε ανοικτό γήπεδο, όσες φορές τους το επέτρεψαν οι Σλοβένοι.

Στο πρώτο ημιχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν πολύ εύστοχο από την περιφέρεια, καθώς το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την «γαλανόλευκη» να έχει 57,9% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα. Ο Μάλκοβιτς χρησιμοποίησε πολλές φορές τη ζώνη, αλλά οι Ζήσης, Καλάθης και Μπουρούσης έκαναν πάρτι στο καλάθι των Σλοβένων, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει με διαφορά δώδεκα πόντων για την ελληνική ομάδα (37-25), η οποία είχε φτάσει κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους και στους 16 ποντους.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή