Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο ντουέτο»

Newsbomb

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη προετοιμάζεται εντατικά μαζί με την Σοφία Μαλκογεώργου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη προετοιμάζεται εντατικά μαζί με την Σοφία Μαλκογεώργου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δύο πρωταθλήτριες μίλησαν στο OPEN και την εκπομπή "Τώρα Μαζί" για το στόχο που έχουν για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού αλλά και για τις δυσκολίες που έχουν περάσει.

Για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Σοφία Μαλκογεώργου είπε: «Η προετοιμασία μας πάει πολύ καλά, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, σίγουρα οι χορογραφίες μας θα είναι πολύ πιο δύσκολες και πολύ πιο απαιτητικές. Προσωπικά νιώθω πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που κατάφερα να προκριθώ και θα βρίσκομαι στο Παρίσι το καλοκαίρι, το περιμένω πως και πως και χαίρομαι επίσης πάρα πολύ που θα είμαι με την Ευαγγελία.»

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη με τη σειρά της δήλωσε: «Περιμένω να είναι η καλύτερή μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά με τη Σοφία. Και όπως κάθε μεγάλος αθλητής ο οποίος αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ως όνειρο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο έτσι και εγώ με τη Σοφία δουλεύουμε γι' αυτό.»

Για το αν ο κόσμος έχει μάθει περισσότερο το άθλημα η Σοφία Μαλκογεώργου τόνισε: «Θεωρώ πως μετά το χρυσό μετάλλιο και το ασημένιο της Ευαγγελίας στην Ντόχα ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και μαθαίνει περισσότερο το άθλημα και ελπίζω να περισσότερες νεαρές αθλήτριες να ασχολούνται.»

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη δήλωσε: «Απλά αυτό που δε γνώριζε ο κόσμος και αρχίζει να μαθαίνει σιγά σιγά είναι το πως είναι το άθλημά μας, το τι περιλαμβάνει. Γιατί οι περισσότεροι νομίζουν ότι μπαίνουμε απλά στο νερό και αρχίζουμε να χορεύουμε, ενώ είναι ένα πολυσύνθετο άθλημα και γι' αυτό απαιτούνται και πάρα πολλές ώρες προπόνησης. Για να φτάσεις στο σημείο να παρουσιάσεις κάτι τρία λεπτά χρειάζεσαι οκτώ ώρες προπόνηση την ημέρα, αυτό από μόνο του λέει πολλά.»

Μάλιστα η Ευαγγελία είπε χαρακτηριστικά για το χρυσό στη Ντόχα: «Νιώθω πάρα πολύ περήφανη και πάρα πολύ χαρούμενη για όλο αυτό που κατάφερα. Το ήθελα πάρα πολύ, δούλεψα πάρα πολύ, πίστεψα πάρα πολύ, πίστεψα πολύ πριν το καταφέρω σε όλο αυτό και έτσι ήταν μια δικαίωση και μια λύτρωση μέσα μου. Το παίρνω σαν εφόδιο ώστε να γίνω καλύτερη, να εξελιχθώ στο ντουέτο γιατί ο επόμενος στόχος μετά τη Ντόχα είναι το Παρίσι, όπου θα είμαστε δύο. Μου έμαθε πάρα πολλά... Δεν έχω να αποδείξω κάτι σαν Ευαγγελία, μου αρέσει να κυνηγάω τους στόχους τους οποίους βάζω και αυτή τη στιγμή ο στόχος μου είναι το Παρίσι. Τώρα για το πως θα είναι το τέλος της καριέρας μου, θα μου άρεσε να κλείσω με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.»

Η Σοφία Μαλκογεώργου για το αν σταμάτησε και τα παράτησε κάποια στιγμή είπε στην Έλβη Μιχαηλίδου: «Είχα σταματήσει για τρια χρόνια όταν βρισκόμουν στο Πανεπιστήμιο και ήμουν φοιτήτρια γιατί ήθελα να αφοσιωθώ στις σπουδές μου. Ήξερα όμως μέσα μου ότι δεν έχει τελειώσει το κομμάτι της καλλιτεχνικής κολύμβησης για εμένα και επέλεξα να ξαναρχίσω και να δώσω ότι περισσότερο μπορούσα.»