ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Δεύτερες σκέψεις για την Μονή Χώρας, τι ζήτησε η Αθήνα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Δεύτερες σκέψεις για την Μονή Χώρας, τι ζήτησε η Αθήνα

Μονή Χώρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για την τουρκική απόφαση 

Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με όσα συζήτησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την μετατροπή της Μονής Χώρας σε τέμενος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για την τουρκική απόφαση και ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε πως πρόκειται για απόφαση, η οποία χρονολογείται από το 2020.

Σύμφωνα με το MEGA το θέμα συζητήθηκε και στο δείπνο μετά την συνάντηση και τις δηλώσεις. Σύμφωνα με τι ίδιες πληροφορίες εξετάζεται να παραμένουν καλυμμένα τα σπουδαία ψηφιδωτά της Μονής Χώρας μόνο κατά τη διάρκεια της προσευχής των μουσουλμάνων.

Η ελληνική πλευρά ζήτησε να αναπτυχθεί ο μουσειακός χαρακτήρας του χώρου.

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για τη Μονή Χώρας

«Είχαμε την ευκαιρία με ειλικρίνεια να συζητήσουμε τη στενοχώρια και δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι η Μονή της Χώρας θα λειτουργήσει πια ως τέμενος. Άκουσα αυτά που είπε ο κ. Πρόεδρος και πιστεύω ότι κατ’ ελάχιστον είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την πολιτιστική αξία αυτού του μνημείου για να είναι επισκέψιμο από όλους και όλοι να απολαμβάνουν αυτόν τον πολιτιστικό θησαυρό», ήταν η τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού για το ζήτημα κατά τη χθεσινή συνάντηση.

Σχετικές ειδήσεις