ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΚΑ: Κατασκήνωση για 36.000 παιδιά – Πότε ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονκά

ΕΦΚΑ: Κατασκήνωση για 36.000 παιδιά – Πότε ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονκά
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν συμπεριληπτικές κατασκηνώσεις

Ανοίγει σύντομα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Όπως αναφέρει το ΕΝΔΙΣΥ, περιθώριο από τις 20 έως τις 30 Μαΐου έχουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στο θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Φορέα. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να προκύψουν έως 36.000 ωφελούμενα παιδιά, που θα κάνουν χρήση του εν λόγω προγράμματος.

Οι γονείς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ https://www.efka.gov.gr/elektronikes-yperesies/aiteseis-kataskenoseon-2024 , κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS και να επιλέξουν έως πέντε κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.

Φέτος, για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν συμπεριληπτικές κατασκηνώσεις, δηλαδή τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και τα παιδιά με αναπηρία θα είναι μαζί.

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης, λέει το ΕΝΔΙΣΥ, για συγκεκριμένη επιχείρηση και κατασκηνωτική περίοδο οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ μέσω αυτόματης διαδικασίας.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα αφορά έμμεσα μέλη ηλικίας 6 – 16 ετών, ξεκινάει στις 15 Ιουνίου και με 15νθήμερες διακοπές, ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου.

Οι δικαιούχοι που θα προκύψουν θα λάβουν σχετικό μήνυμα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, στις 10 Ιουνίου.