ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Από άνοιξη... χειμώνας και μετά καλοκαίρι - Πότε θα «χτυπήσουν» 39αρια

Καιρός: Από άνοιξη... χειμώνας και μετά καλοκαίρι - Πότε θα «χτυπήσουν» 39αρια
Eurokinissi

Καιρός: Από Φθινόπωρο ξαφνικά καύσωνας σε λίγες ημέρες σε όλη την Ελλάδα καθώς από τις 15 Μαΐου οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν... βαθύ Ιούλιο!

Αρκετές εναλλαγές έχει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες, αφού από άνοιξη επιστρέψαμε στον Χειμώνα. Ο Θοδωρής Κολυδάς ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR τον καιρό των επόμενων ημερών και έλυσε κάθε απορία.

Τα νέα είναι καλά για τις επόμενες ημέρες, αφού ο υδράργυρος θα ανέβει και πάλι. Και αύριο θα έχουμε βροχές στη Δυτική Ελλάδα, και καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Η ουσιαστική βελτίωση του καιρού έρχεται την Κυριακή για τις περισσότερες περιοχές, με μία μικρή αστάθεια για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ημέρα - ορόσημο για την άνοδο της θερμοκρασίας και την περαιτέρω σταθεροποίηση του καιρού είναι η Τετάρτη.

Όπως επιβεβαίωσε ο Θοδωρής Κολυδάς στο Star, θα χρειαστούμε τα καλοκαιρινά μας την επόμενη εβδομάδα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει πολύ αισθητά. Μάλιστα, ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 32 βαθμούς σε πολλές περιοχές, και στην Αττική.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο καιρού Windy από την Τετάρτη 15 Μάϊου θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 σε αρκετές περιοχές.

Συγκεκριμένα την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθούν θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς. Ειδικά το Σάββατο το προγνωστικό μοντέλο προβλέπει θερμοκρασίες 39 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Χαλκίδας.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για αύριο

Ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.